[操作疑難] [誠心求教] 漏補王可用甚麼去除?

廁所牆身用咗漏補王(透明).但因染髮劑食咗入渡膜,令到牆身一點點.用籃威寶也不能清潔
現想清除牆身那浸渡膜,可用甚麼方法,有什麼溶解劑可去除???
因我想去除後再油返一浸上去,我Google過都不見有清除劑之類...
求大大們知道方法可告知,萬分感激
我就係用呢款,相片在網上找的

沒用過漏補王..................但當佢係污漬咁洗你可試吓呢隻,效果好好
就算洗唔走層膜都肯定可以洗走D染髮劑 (之前比我細佬搞到呢....................

磁磚清潔劑
http://www.hanwai.com/products9.html

沒用過漏補王..................但當佢係污漬咁洗你可試吓呢隻,效果好好
就算洗唔走層膜都肯定可以洗走D染 ...
TakTak 發表於 2015-10-20 02:55
謝謝TakTak兄,我會呢兩日試吓你介紹呢隻先

天拿水一抹就甩

天拿水一抹就甩
digiman 發表於 2015-10-20 09:17
天拿水會否溶到(痴立立)?

天拿水會否溶到(痴立立)?
Sonicx 發表於 2015-10-20 11:35

我試過就唔會囉!

我試過就唔會囉!
digiman 發表於 2015-10-20 11:50
謝謝,咁我都試試先

呢隻泡泡係我用過最有效嘅同類產品,LP 啲染髮劑滴咗落地磚或者揈咗落浴室牆磚,甚或蝕咗入玻璃膠邊幾年嘅霉漬都 OK。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢隻泡泡係我用過最有效嘅同類產品,LP 啲染髮劑滴咗落地磚或者揈咗落浴室牆磚,甚或蝕咗入玻璃膠邊幾年嘅 ...
logoff 發表於 2015-10-20 13:23
謝謝大大,呢個方法最簡單,也可當埋洗厠所用都得

回覆 9# Sonicx

佢真係幫我起咗好多好多以前投哂降嘅陳年舊漬........