304不锈钢浴室吊柜/厨房橱柜

有無淘過304不锈钢浴室吊柜/厨房橱柜  質量如何? 鑽上4粒膠塞縲絲, 安裝應該不會太難吧.

http://world.taobao.com/item/41972864296.htm?spm=a312a.7700825.1997196601.3.mORkcb

有無淘過304不锈钢浴室吊柜/厨房橱柜  質量如何? 鑽上4粒膠塞縲絲, 安裝應該不會太難吧.

...
ANWKLO 發表於 2015-10-30 11:52

吊柜/厨柜你都只係以為鑽上4粒膠塞縲絲可以了事,勸你唔好自己裝啦。

這種櫃負重不大,我都裝過,用4口鏍絲,用了十多年。

咁細個四粒鑼絲實夠力啦屋企厠所又係呢D櫃重要係木做有鏡又大個D都係四粒鑼絲.

之前安裝過2個木吊櫃, 分別用2粒膠塞或者2粒拉爆鏍絲, 都穩固, 反而用耐了, 受潮濕影響, 木板會變彎同下垂, 上鏍絲位的木板就無以前那麼穩固, 其中一個櫃仲發霉, 還有的好細隻的蟲蟲走出來, 好討厭, 終於把櫃掉了。

我倒想知道咁大件野用乜方法運落香港較好及運費平d,有厘方面經驗師兄們請賜教

我倒想知道咁大件野用乜方法運落香港較好及運費平d,有厘方面經驗師兄們請賜教 ...
diputs 發表於 2015-10-30 14:19

實物600mmX400mm 15kg .....唔大件……不過集運見木架可能有另外的收費……唔收的話100人仔運落香港……只要賣家包郵到集運就可以

有人裝層架會打十幾二十粒膠塞架 ……一粒頂到200kg....

堅過石堅 ……成幅牆都係窿……

上年都tb隻800x600x130三門油壓較鏡櫃,直運到門口連運費¥600
呢啲櫃好輕,放幾樽洗髮劑、沐浴露都唔會好重,櫃深度又淺求其裝都問題不大