就黎要驗窗.........

1. 之前收藏左一片文章"驗窗(續)"作參考,今日想開黎睇,但開唔到,在 板塊 位置寫住"証據儲存",想請問有冇師兄知道發生咩事?
2.又請問巴打們 本地買鋁窗配件邊間會足料D?淘寶又有冇岩香港例的配件買?求介紹。

到期驗窗 or 收信要驗先?
如果自己感覺到期要跟一跟,
去一般賣鋁窗材料店買就算價錢唔差太遠,
收信就自己不要做,
反正要有牌人員上來睇or驗,
使用過五年的鋁窗包你唔過關,
就算你隻窗關上唔用都會比佢話你隻窗要修理,
比錢啦, 要不佢地個牌點回本,
就算佢話你D窗全過關,
不用修理,
政府班大佬都會話冇可能要佢重驗!

冇收信,已過五年.
以住未有 "強驗" 前 一向我都係自己做番維修,分体及窗口冷氣机都係自己搞,亦都有義務幫朋友或親戚修理或按裝.而家搞左個" 強驗" 就變得複雜化,因我冇小型工程牌,自 "強驗"實施后就冇幫人整(除非好熟人),免得比人告

我有個朋友早有先見之明,港英年代早就登記左水電公司,中醫診所,水電用公司名-
後來正苦要發牌,二拾年經驗,宜家有水電牌,表列中醫.我自已整揾佢畫鬼腳!
我自己整穩陣過佢!

收信驗窗你預算2至6千蚊度
普通整下通過既大約2千幾至3千幾
如果你要換埋膠邊果D(可以不換)
貴囉(人講:咁貴!不如自已換啦

ps:聽聞可買信過關

1. 之前收藏左一片文章"驗窗(續)"作參考,今日想開黎睇,但開唔到,在 板塊 位置寫住"証據儲存",想請問有冇 ...
mansme 發表於 2015-11-3 18:04

收到掛號信先搞啦

我有個朋友早有先見之明,港英年代早就登記左水電公司,中醫診所,水電用公司名-
後來正苦要發牌,二拾年經驗,宜家有水電牌,表列中醫.我自已整揾佢畫鬼腳!
我自己整穩陣過佢!
sohato 發表於 2015-11-4 06:13

你朋友 醒+勁 , 真係唔愁冇野做。
佢果兩個身份有好強烈對比,非常特殊,表面係水電師父.....內裏就係中醫師..頗.有內涵.

唔怪見到而家係咁請乜鬼驗窗 SALES
hwymichelle 發表於 2015-11-4 06:40

可能市場大有需求

收信驗窗你預算2至6千蚊度
普通整下通過既大約2千幾至3千幾
如果你要換埋膠邊果D(可以不換)
貴囉(人講:咁貴!不如自已換啦)
ps:聽聞可買信過關
popo 發表於 2015-11-4 10:00

我都想自己攪,但相信冇師父肯幫你齋入紙掛~
其實可以自己搞我仲放心,因為乜野都會做足,用咩料都會講究D,唔似外邊唔理咩行頭geD師父都好,做野真係好求其 好"那西" ,好多時過唔到自己,事后我會執執佢....
.....買信過關??? 同邊個買?乜有人肯咩?責任好大喎........