[操作疑難] 有冇試過個牆落唔到鑽咀? 電視架兩邊螺絲都有野..

用BOSCH D-TECT 120 測了牆身,除中間位5呎範圍內,兩邊都有野在裏面。
電視架旁邊D 螺絲位全部都有野在牆內,唔鑽得
咁樣,係咪要自己鑽多兩個孔在中間電視架位???
個中間的孔可能相距可能兩2, 3呎
四粒8MMx75MM拉爆放於中間位,夠力冇???

買張大卡纸 ……貼在牆 ……再測多次牆身 ……邊個位响就畫下記號 ……再放個架上牆睇下邊個位鑽得 ……

如果個架指定要裝一個位 ……咪個架改窿就下 ……

再唔得咪加塊木板....

再唔得咪加塊木板....
VV 發表於 2015-11-12 10:46

加塊木板???
即塊木板鑽上牆,再電視架掛上塊木板....
咁好難看wor

加塊木板???
即塊木板鑽上牆,再電視架掛上塊木板....
咁好難看wor
tylsss 發表於 2015-11-12 11:34

板>架>電視.....難度高 可以 板>電視
"螺絲位全部都有野在牆內"....咁冇計woo...
btw, 掛左部機都姐住晒啦.....當然會可能厚左....

牆內有嘢咪鋼筋,喉管加水泥,有冇鑽過呀,上下左右移一移就位。

你個架有得檸黎檸去既,牆有野唔鑽得,移少少位搵個位鑽得既囉,反正可以檸得...

用BOSCH D-TECT 120 測了牆身,除中間位5呎範圍內,兩邊都有野在裏面。
電視架旁邊D 螺絲位全部都有野在牆 ...
tylsss 發表於 2015-11-12 09:52

連埋架幾重先? NB 架我用唔少..自己打孔安裝
都係用膠塞上牆就夠哂力

你可以考慮下呢D架... 只鑽兩個孔就得.
http://world.tmall.com/item/15191528558.htm

連埋架幾重先? NB 架我用唔少..自己打孔安裝
都係用膠塞上牆就夠哂力

你可以考慮下呢D架... 只鑽兩個 ...
kamcm 發表於 2015-11-12 18:33

這款考慮過,但液壓好難收埋貼牆。
同埋電視換大些就唔夠。
個架係NB P-6重8kg
Letv x50 重17Kg
加埋25kg, 鑽多兩個孔係個架近中間位,落四粒拉爆,應該ok吧
不過鑽條鐵就要用力些啦, 分幾次鑽,由細鑽到大。

牆內有嘢咪鋼筋,喉管加水泥,有冇鑽過呀,上下左右移一移就位。
LKF 發表於 2015-11-12 12:17

都就唔到 貼廚房幅牆,後面有電制,電視架下面有成排電制。
所以得中間位部機唔響。
有冇ching 用過,究竟準唔準
個部 d-tect 120, 我試過測電線,放埋佢係個電燈制度,都唔響!