電源排插座, 開關容易壞

這些都是不算便宜但是品質不好的產品, 充斥市面.

按鈕開關, 容易壞, 不可靠, 沒辦法, 設計造成的, 彎一下, 裝回去, 繼續用.

塑膠 BOSS 用料和設計也不好, 上螺絲就容易爆裂, 只有修一下, 可樂罐的皮, 剪一段, 敷在 BOSS 外面, 上些膠, 繼續用.

垃圾級產品, 也是沒辦法的事.

算是修整好了, 看能用到什麼時候.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

SU爬 ..... 黃色膠件耳仔好弱,斷及裂 。。

安卓

我都係用緊呢款,8位既,佢D制係好易傻傻地,會卡住

我都係用緊呢款,8位既,佢D制係好易傻傻地,會卡住
billyck2 發表於 2015-11-21 15:47

卡住就係黃色膠件斷ㄧ邊耳仔,或樓主咁膠柱爆裂

可以叠數層牛皮膠布黐喺兩個方窿上高

利用面蓋壓住黄色膠件,就整番粒掣可用唔卡

牛皮膠布叠嘅層數要慢慢試啱

安卓

這些都是不算便宜但是品質不好的產品, 充斥市面.
按鈕開關, 容易壞, 不可靠, 沒辦法, 設計造成的, 彎一下, 裝回去, 繼續用.
xiao 發表於 2015-11-21 14:23

我試過用超能膠及熱熔去幫一個六插座的救D爆裂膠位。使用正常。
可惜,另一個就整完都係有卡住的情況出現。為安全第一,買個新的(Clipsal/S.E.)。

屋企有三隻,兩黑一白。
之前啲插位插落去無電。
拆開嚟睇,原來入面夾位銅片嘅膠爆咗………

唔好話su巴, 就算schneider 2舊幾都好快壞

super所有野除左價錢cheap,質量都係so cheap,以前買親D萬用牛救D舊電子產品根本唔足力,買貴D牌子完全無問題;其它產品都試過一樣唔掂,可以話仲差過淘寶貨,所以早就列入黑名單

其實拖板係好似Super呢款,就咁用螺絲收緊電線好?
定係直頭落焊鍚焊接嘅好呢?

MEC果款好D,你問我一定羅絲上緊好,焊如果無固定線耳就咁條條fing焊上去,一定係最差