[操作疑難] DVD Player 橡膠圈

請問那裏有Philip DVD Player 橡膠圈賣(如圖),
現在鬆了,不能正常控制open,或有什麽良策, thx !
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

去鴨記檔口買過條,帶埋條舊belt去配,寧少許緊(即內徑稍細)唔好鬆。

想救命,用萬字夾整個架仔(紅色)把膠圈左右向内拉,用中間粒縲絲固定.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想救命,用萬字夾整個架仔(紅色)把膠圈左右向内拉,用中間粒縲絲固定.
lnchu 發表於 2016-1-20 11:56

摩擦好勁  :crybye:  不如加個壓輪仔  :xd:

先謝過各位師兄 !
"鴨記檔口"近那附近 ?
本人往港島區,有時真為"濕碎零件"頭都痕 !
試過買5隻HV CAP,幫襯RS唔駛15元,重卽日送到"屋企" !

先謝過各位師兄 !
試過買5隻HV CAP,幫襯RS唔駛15元,重卽日送到"屋企" !

約兩年前買過,係蛇王協對面即東城大廈前D檔口,掛左係檔口旁,依家仲有無就唔太清楚,不過有得賣機會大。

我都有一堆存貨,早幾年,係淘寶買左常用size一set,車費都慳唔少,鴨記一條10蚊,用四五條已經翻本

先謝過各位師兄 !
試過買5隻HV CAP,幫襯 ...
thomasfw 發表於 2016/1/20 14:51

又係時候搵返個舊 Post 出來(34#)
http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=1896488

不過好耐無出鴨街,不知個檔口是否還「健在」。對上一次出鴨街都應該是 2~3 個月前了。

我都有一堆存貨,早幾年,係淘寶買左常用size一set,車費都慳唔少,鴨記一條10蚊,用四五條已經翻本 ...
人中之龍 發表於 2016-1-20 17:43

用什麼“”key word search“”,thx !