[操作疑難] 換手錶電池一問???

換手錶電池一問??? 有隻精工錶用 SR927W電池, 但行晒鴨仔街街邊檔都揾唔到, 都係賣SR927SW, 無 SR926W賣, 上網睇 SR927W 理論上是不能直接用 SR927SW代用的, 因為好似話SR927W瞬間電流比 SR927SW大, 那可以用SR927SW代 SR927W嗎? 謝謝!~

http://www.iwatch365.com/thread-16020655-1-1.html

咪買粒試吓囉 !

幾蚊粒, 去多次, 車錢都唔止啦 !

俾返精工換就唔會有問題啦!

比時間廊換囉

淘寶有冇睇過?

街邊整錶師傅鬼會上網找資料!
見中咗頭5個數字,就當6個中晒,(即換電),去(搵你)收錢

SW-based analog clock support
W-based digital clock support

換手錶電池一問??? 有隻精工錶用 SR927W電池, 但行晒鴨仔街街邊檔都揾唔到, 都係賣SR927SW, 無 SR926W賣,  ...
sonycliepda 發表於 2016-1-20 13:34

SW-based analog clock support
W-based digital clock support
java2 發表於 2016-1-20 23:34

但隻精工合錶係三圈款式架行針錶黎喎!

我隻 CASIO 行山錶user manual 都喺話用SR927W..
印象中好多好多年前都買過SR927W(M牌子)..
之後買到嘅都喺SR927SW(M牌子)..

但我隻行山錶無出現過文中講嘅瞬間電流問題
http://www.iwatch365.com/thread-16020655-1-1.html
氣壓計或者指南針,一切正常,直到電池無電

睇過日本D電池廠Catalog, 講解兩者嘅分別

所以好睇隻錶,要試過先知用 SR927SW代用 work 唔 work ..

既然分得W 同SW 實有D分別, 一係就試下, 一係比原廠換.
amazon jp 有W 同 SW 賣, 但單買唔化算, 不如入廠換.

但隻精工合錶係三圈款式架行針錶黎喎!
sonycliepda 發表於 2016-1-20 23:44