電力 (相位錶)

有無師兄用過這, 相位錶
在 L3, L1, L2 下, 測試
會不會顯示, 錯相位

http://www.kew-ltd.co.jp/jp/products/other/8033.html

這個, 在 L3, L1, L2 下, 測試, 會順轉
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢說明書講咗,正相綠燈,逆相紅燈..................

佢說明書講咗,正相綠燈,逆相紅燈..................
TakTak 發表於 2016-1-20 23:13

我只係常用依隻, L3, L1, L2
個錶都係, 順時針, 轉

公司又買依隻
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

未用過共立

未用過共立
hitkcm 發表於 2016-1-21 21:20

師兄, 你用邊隻

師兄, 你用邊隻
only 發表於 2016-1-21 21:25

付碌

付碌
hitkcm 發表於 2016-1-21 21:26

有無試過
L1夾L3
L2夾L1
L3夾 L2

相序順, 唔一定相位正確

在所有採用三相電源為馬達、驅動和電氣系統提供電能的領域,Fluke 9040均可以有效地測量相序旋轉方向。Fluke 9040是一款旋轉磁場指示儀

http://www.fluke.com/fluke/twen/ ... -9040.htm?pid=56152

有無試過 L3, L1, L2
only 發表於 2016-1-21 21:30

有 , 唔記得左結果

點解一定要123唔可以312?照計使用上應該冇分別ga
你冇另一個source做reference點分得到123同231同312?

有無試過
L1夾L3
L2夾L1
L3夾 L2

相序順, 唔一定相位正確

在所有採用三相電源為馬達、驅動和電氣系統 ...
only 發表於 2016-1-21 21:30

唔使試了.呢d係相序表.只會顯示正反轉.
表顯示的L1,L2,L3只系等你知道支錶筆接觸到帶電導體(Lx只系用黎對應表筆上的珠仔號碼)
123,231同312都會顯示正轉的.其他就反轉