[操作疑難] hp notebook battery

有無師兄知,hp notebook battery的內部結構,如圖 !
個电池編号NSTNN-DB42,DB42,Q33C有勿意思 ? 朋友借了一枚,放得入,但义唔到!
最幣我連原裝电,都不見了,打去hp問,又話notebook停產,查唔番 !
淘宝賣家,個個都係”Yes Men” ,款款都話得,怕high嘢 !
Thx !
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你部notebook 喺乜嘢Model ?

回覆 1# thomasfw

圖寶search  593553-001

solexkey 發表於 2016-1-21 02:29

DV6700

回覆  thomasfw

圖寶search  593553-001
亞基拉 發表於 2016-1-21 02:55

請教点觧甘 search, thx !

solexkey 發表於 2016-1-21 02:29

剛剛問了Hp, Model是 dv6809TX

可以嘗試去鴨寮街,電池新一代以前有賣這些名牌Laptop的代用電池,話唔定搵到代用品合用的。

你粒電有型號架嘛,去淘返粒同型號咪得囉.
上星期先淘左粒 69人仔

你粒電有型號架嘛,去淘返粒同型號咪得囉.
上星期先淘左粒 69人仔 ...
IVXVF 發表於 2016-1-21 11:54

最幣我連原裝电,都不見了,打去hp問,又話notebook停產,查唔番 !

thomasfw 發表於 2016-1-21 11:58

上網查下啦,