充油式電暖爐係咪唔熱/暖?

買左部係間房用(100呎), 開左8個完全唔暖
定係牌子問題?

牌子 ??

買左部係間房用(100呎), 開左8個完全唔暖
定係牌子問題?
pbfans 發表於 2016-1-25 18:48

你間房係點樣的?你部充油式電暖爐的規格是什麽?

假如你間房不保暖,流走到房間外的熱量多過你個暖爐輸出的熱量,咁就唔暖。

牌子 ??
lion97 發表於 2016-1-25 18:52

惠而pool rt09
3年前買,煲好耐間房都唔暖, 佢display寫32度,但要好埋好埋先feel到有熱力

你間房係點樣的?你部充油式電暖爐的規格是什麽?

假如你間房不保暖,流走到房間外的熱量多過你個暖爐輸 ...
BEpsilon 發表於 2016-1-25 19:12

Instant Warmth Function6th sense temperature controlLCD DisplayNumber of Fins: 9Max. Heat Output: 2000WHeat Selection Level: 800W / 1200W / 2000W

我閂埋門同窗都唔暖

開咗8個乜先?8個字40分鐘時間太短,充油暖爐開兩個鐘間房先夠暖

有冇風入好大關係,鐵皮屋類唔保溫建材散熱快開多幾部都未必暖囉,石牆呢兩日牆身都好凍,充油暖爐更加要更多時間間房先會暖,充油爐熱得慢但相對安全

開咗8個乜先?8個字40分鐘時間太短,充油暖爐開兩個鐘間房先夠暖

有冇風入好大關係,鐵皮屋類唔保溫建材散 ...
digiman 發表於 2016-1-25 20:49

開左8個鐘都冇乜反應
部機太耐冇用,唔知點解開左半個鐘都仲係15度,唔識升
同埋係咪可以倒轉等d油流動下?

出面得4度,你想有幾暖呢? 一呎距離內暖唔暖?

出面得4度,你想有幾暖呢? 一呎距離內暖唔暖?
avdaemon 發表於 2016-1-25 21:07

我上年得11,12度開都唔暖,反而開暖風機一陣,成間屋就暖晒

我都有部RT09, 放咗幾年昨天攞出來用, 但是開唔到壞咗.都唔知怎做?
去整唔會平, 有無CHING整過??