一隻 Power Meter 分享

分享一隻Power Meter

材料:
1. 錶
2. CT
3. 箱
4. 其他散料

過程冇映相

完成後
負載電腦+mon+電子叉電牛(空載)xN

電壓, 電流, W, kwh

PF

harmonic
仲有其他...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

分享一隻Power Meter

材料:
1. 錶
2. CT
3. 箱
4. 其他散料

過程冇映相

完成後
負載電腦+mon+電子叉電牛 ...
0___0___0 發表於 2016-2-9 13:25

呢隻錶吾平!
CT用100/1?100/5?

呢隻錶吾平!
CT用100/1?100/5?
Offer 發表於 2016-2-9 14:50

用牛刀劏雞
CT用30/5 係埋箱入面

用牛刀劏雞
CT用30/5 係埋箱入面
0___0___0 發表於 2016-2-9 15:31

制櫃,控制櫃
我成日抄 V,A,PF,KW,KWh
幾錢隻 ?
如果我裝,會加裝係 fuse 箱,總制

我都想知要幾錢隻。

上網睇過 PM5100 的 datasheet,安裝似 panel meter,單和三相都得,而且有 RS-485 的。

我都想知要幾錢隻。

上網睇過 PM5100 的 datasheet,安裝似 panel meter,單和三相都得,而且有 10/100 Et ...
BEpsilon 發表於 2016-2-9 21:47

我公司經常用

錢就
PM5110 $1700
CT 30/5 Class1 $70@1
師兄隻PM5500 有得駁internet 同data log 再凖啲貴多起碼4倍, 要人手抄就好晒料
有機會我都可能移值fuse 箱, 就咁改要停電改bar加線

錢就
PM5110 $1700
CT 30/5 Class1 $70@1
師兄隻PM5500 有得駁internet 同data log 再凖啲貴多起碼4倍, 要 ...
0___0___0 發表於 2016-2-9 23:18

有D錶無駁, 就去抄下

我公司經常用
only 發表於 2016-2-9 21:53

請問係因 energy audit 需要才裝?

回覆 9# BEpsilon