浴室寶安裝

浴室原有的抽氣扇位想安裝浴室寶(約1.6~2千火), 供電用回抽氣扇原有電位, 除了比相金兩舊叫師傅來睇位, 自己可否判斷抽氣扇位的供電是否合適呢?

電掣位要拉過新 攞電方法 掣箱攞或者插蘇附近攞

自己可否判斷抽氣扇位的供電是否合適呢?
simontang 發表於 2016-3-15 18:16

你可以先去找總掣箱內邊個掣控制抽氣扇位的供電。
睇睇個掣提供幾多電流(A)。

浴室寶的規格表有講最多要幾多電的。

電掣位要拉過新...

你可以先去找總掣箱內邊個掣控制抽氣扇位的供電。
睇睇個掣提供幾多電流(A)。

浴室寶的規格表有講最多 ...
BEpsilon 發表於 2016-3-15 18:36

果汁機 , BEpsilon
師兄, 除了供幾多電流(A)之外, 電線也需要換嗎?? 謝謝!

師兄, 除了供幾多電流(A)之外, 電線也需要換嗎?? 謝謝!
simontang 發表於 2016-3-15 18:46

閣下想安裝浴室寶係邊隻呢?你現有的抽氣扇供電位係咩樣的?

浴室原有的抽氣扇位想安裝浴室寶(約1.6~2千火), 供電用回抽氣扇原有電位, 除了比相金兩舊叫師傅來睇位, 自 ...
simontang 發表於 2016-3-15 18:16

影張相睇睇先啦...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 7# simontang
我見 KDK 的窗口式浴室寶只需 1330 W(大約 6 A)
如果只講換電線的需要...我認為一條 3G1.0mm^2 由機去原有電位已經足夠有凸了。

simontang 發表於 2016-3-15 19:01

張圖睇唔清... 只能斷估....多口問句... 係咪新公屋...格局有點似...

如果係... 其實係另一個面板換粒13A FUSE.. 用番原先果果接線位就OK