[操作疑難] 鑽不銹鋼鋒鋼鑽咀,各位有乜牌子好推介??

我只要求耐用,唔好鑽幾鑽又要磨

要求耐用堅硬,唔該各位.....
kuki668 發表於 2016-3-16 21:59

我都想搵. 10 - 40蚊一支我都試過用, 一樣要磨

我只要求耐用,唔好鑽幾鑽又要磨

要求耐用堅硬,唔該各位.....
kuki668 發表於 2016-3-16 21:59

鑽不銹鋼要求耐用,請用鵭鋼鑽咀(好似係)。

我都想搵. 10 - 40蚊一支我都試過用, 一樣要磨
smallstar 發表於 2016-3-16 22:02

冇記錯ching經常接鋁窗工程,鑽不鏽鋼拉釘多?可以嘗試改善手勢,開鑽後先鑽落拉釘度,越硬嘅鑽咀越唔可撞擊,壓住拉釘先開鑽一開始嗰吓會突然撞擊鑽咀鋒口,咁就好快唔鋒利

一定要慢速, 可噴少少 wd40, 唔好 overheat, 咁鑽咀會襟用 d

冇記錯ching經常接鋁窗工程,鑽不鏽鋼拉釘多?可以嘗試改善手勢,開鑽後先鑽落拉釘度,越硬嘅鑽咀越唔可 ...
digiman 發表於 2016-3-17 13:05

係鑽得十粒八粒就要換, 有時一隻窗12粒就要換一支, 唔係唔想落油, 但落左油好易煽手, 會有危險, 唯有每次帶三四十支鑽咀去做, 平時就磨定幾十支做後備, 所以要用磨鑽咀機。

一定要慢速, 可噴少少 wd40, 唔好 overheat, 咁鑽咀會襟用 d
belleville 發表於 2016-3-17 22:11

慢速係好, 鑽少少就可以, 一隻窗當十二粒, 二十隻就二百四十粒, 你話要鑽幾耐呢 ? 未計有啲窗既拉釘入左防水層或石屎, 一到位鑽咀就即刻玩完。

慢速係好, 鑽少少就可以, 一隻窗當十二粒, 二十隻就二百四十粒, 你話要鑽幾耐呢 ? 未計有啲窗既拉釘入左 ...
smallstar 發表於 2016-3-18 09:50

鋒鋼鑽咀特性 一鑽到石屎玩完 

我唔係鑽鋁窗,真係鑽不銹鋼板,開孔用,咁有乜選擇? m4咁大個孔都ok了

有一隻叫做ramxxx 既鑽咀,都幾好鑽架,5.00mm 左右都係十蚊左右到一枝,