洶寶買水龍頭

屋企個冷熱水龍頭好嘈, 次次開親就震, 重勁嘈。
各位師兄有冇試過喺淘寶買水龍頭, 靠唔靠得住 ?

屋企個冷熱水龍頭好嘈, 次次開親就震, 重勁嘈。
各位師兄有冇試過喺淘寶買水龍頭, 靠唔靠得住 ? ...
cathony 發表於 2016-3-27 11:44

出水好嘈,可以試下擰細D出水,就會無咁嘈
淘宝100樓下果D,小心中鉛毒,仲有一年後要換芯

上年裝修淘咗兩sets浴室套裝,四個月內爆咗兩隻.

即時出砵蘭街買兩sets換過晒.

唔知是否我唔好彩定唔識楝.......!

屋企浴室個雙把雙控係淘返o黎,so far無乜野,比出街買平好多,鉛毒?有乜好驚,又唔係飲。

屋企浴室個雙把雙控係淘返o黎,so far無乜野,比出街買平好多,鉛毒?有乜好驚,又唔係飲。 ...
kwliu 發表於 2016-3-27 13:38

師兄字眼好似係回應我POST#2喎...
如果係厨房冷熱水龍頭,擔心鉛毒無呀?

不過,我通常都會開水一陣,沖走舊水先

其實本身屋企係暗鐵喉, 因為鐵銹水問題嚴重改哂明銅喉,
之後發現每次開親廚房水龍頭就好嘈, 以為係水喉震, 問番師傅, 佢話係水龍頭問題.
睇左D舊POST好耐, 都冇見到類似情況,
究竟係唔係水龍頭問題 ? 請各位師兄指教, 謝謝 ! 

安裝水龍頭時應該有膠墊,墊住龍頭同面盆之間,冇裝就會嘈

師兄字眼好似係回應我POST#2喎...
如果係厨房冷熱水龍頭,擔心鉛毒無呀?

不過,我通常 ...
1號閒人 發表於 2016-3-27 14:32

水龍頭相比焊料有鉛大巫見小巫, 驚就買外國貨, 出面二三百蚊貨唔見得好得去邊.

其實本身屋企係暗鐵喉, 因為鐵銹水問題嚴重改哂明銅喉,
之後發現每次開親廚房水龍頭就好嘈, 以為係水喉震,  ...
cathony 發表於 2016-3-27 16:17

我覺得係水喉問題 入牆既碼唔夠 令到喉震 

如果你係果個師父 你會唔會話自己做既喉發出嘈音 

屋企浴室個雙把雙控係淘返o黎,so far無乜野,比出街買平好多,鉛毒?有乜好驚,又唔係飲。 ...
kwliu 發表於 2016-3-27 13:38

鉛會入皮膚再入血… 唔好以為飲先會出事
而家有鉛既野都出唔到口,咁只好賣返比大陸人啦