請問SSP邊度可以買到M4螺絲?

如題,買左個掛牆架掛電腦mon,但跟架送的螺絲太過長,上網check過係用M4螺絲,對嗎?thx

建議你帶埋舊有螺絲去對著D牙配,一般應該用不銹鋼鋼牙螺絲,唔用公制螺絲,鴨記呢三間有賣,如果配唔到,另外可去旺角新填地街,廣東道一帶,大照五金同現代螺絲配

大照五金
九龍旺角廣東道978號地下
電話(公司): 23851770 , 26254588
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如題,買左個掛牆架掛電腦mon,但跟架送的螺絲太過長,上網check過係用M4螺絲,對嗎?thx ...
smith 發表於 2016-4-5 14:16

太長?!有無加埋隻膠墊圈落去呀?

我買個MON架,送果D鏍絲,短左小小~~
結果去鴨記買

鴨記好幾間都有賣,唔難搵,一般都係 5蚊一細包

如題,買左個掛牆架掛電腦mon,但跟架送的螺絲太過長,上網check過係用M4螺絲,對嗎?thx ...
smith 發表於 2016-4-5 14:16

其實如果你肯定係m4, 去你屋企附近五金鋪都配到, m4呢啲係基本規格, 唔使專登落ssp,  你住ssp另計

鴨寮街個排零件鋪都有。

要平嘅去tb睇下啦

via HKEPC Reader for Android

太長?!有無加埋隻膠墊圈落去呀?

我買個MON架,送果D鏍絲,短左小小~~
結果去鴨記買 ...
1號閒人 發表於 2016-4-5 04:59 PM

有呀,加左都係長左小小,上吾實口鏍絲

建議你帶埋舊有螺絲去對著D牙配,一般應該用不銹鋼鋼牙螺絲,唔用公制螺絲,鴨記呢三間有賣,如果配唔到, ...
人中之龍 發表於 2016-4-5 02:43 PM

謝謝ching

有呀,加左都係長左小小,上吾實口鏍絲
smith 發表於 2016-4-5 23:16

剪短D粒鏍絲。

如果長咪加介子,絲母;再唔係cut短啲都得

smith ching,
您需要幾長,我買左包m4 x 12mm,發覺都係短,睇下您啱5啱用?