買冷氣機各位睇pricx dot com定大公司買?

如果係pricx dot com 個d會唔會伏
有乜要注意?
邊間有信用?

冷氣在屋邨電器鋪,連安裝。價錢合理平過瘋連鎖電器店

冇咩伏, 基本上只係當果個網search engine
揀完型號打去問, 連安裝/送貨等等好多唔會列出黎, 打去問實價作準
再落order等送貨比錢

而家我幾乎所有大型家電都係dot com到搵鋪頭買
好多鋪頭可以貨到付款, 不過事先比錢落訂, 再等成個月先送既我都試過
冇咩甩漏

冇咩伏, 基本上只係當果個網search engine
揀完型號打去問, 連安裝/送貨等等好多唔會列出黎, 打去問實價作 ...
shingzhk 發表於 2016-4-13 19:49

冷氣在屋邨電器鋪,連安裝。價錢合理平過瘋連鎖電器店
suiyan 發表於 2016-4-13 19:28

就係唔知安裝手工好唔好
定係佢地搵返代理安裝?

我就響pricx dot com揾到間叫"優質倉"買兩部窗口冷氣, 個價平過我裝修師父報價, 裝工一定好過我上一手瘋澤冷氣, 之後再買多部抽濕機.....

窗口都好D,分體有冇邊D真係識裝?
岩spec既喉,擴口夾,齊真空泵,肯抽足時間既?

窗口都好D,分體有冇邊D真係識裝?
岩spec既喉,擴口夾,齊真空泵,肯抽足時間既? ...
eh 發表於 2016-4-13 20:31

分體搵大公司好d, 之前係香討有人講, 分體個outdoor要擔棚裝先岩例, 大公司就幫你包晒, 細公司就要自己搵擔棚公司

我就響pricx dot com揾到間叫"優質倉"買兩部窗口冷氣, 個價平過我裝修師父報價, 裝工一定好過我上一手瘋澤 ...
netimes 發表於 2016-4-13 20:19

係? 師傅係佢公司定代理架?
pricx dot com 標個價係咪未包裝?

係? 師傅係佢公司定代理架?
pricx dot com 標個價係咪未包裝?
pbfans 發表於 2016-4-13 20:43

咁我冇問師父係公司定代理...
個價係未計安裝