想搵人裝床

屋企有張床連電腦台既散件,手上有哂圖紙....
想問下可以去邊到搵人裝/問價?!

thanks brother

自己慢慢裝。

自己慢慢裝。
breadboy 發表於 2016-4-19 08:10

如果唔係搵唔到師傅,都唔想自己黎
我唔係熟手

有哂圖紙, 洗乜熟手呀 ?  你裝完今次, 你咪係熟手囉 !

p.s. 以前我有隻馬, 同佢去英國分廠, 前後腳到. 我租車由希斯路機場去修咸頓.
佢第二日到, 話坐咗二百鎊的士, 俾我鏟到飛起 !  佢比我早入公司二十年, 去過修咸頓幾次, 香港又有揸車, 當時未有google map, 佢話唔熟路所以唔識揸去. 咁你下次來, 都係話唔熟路啦 ?

我雖然英國去得多, 去修咸頓都係第一次, 咁我又可以揸車去 !  任何野梗有第一次架啦. 全世界十幾個國家我第一次去都係自己揸車啦, 唔熟根本唔係藉口 !

回覆 4# jwong852

有$人會比較大枝野

乜都可以唔識, 只係識比$就得

窮鬼先會自己來

P.S. 如我係你隻馬實鏟鑊金你, 打的是正路, 職業又唔是司機!! 有車牌就要自己揸車?? 人生路不熟出左事邊個賠? 如意外是人命, 你賠返條命來嗎? 公司$應使得使, 屎乜慳 , 最後只能講句, 有D咁膠既上司, 間公司點會有$途

屋企有張床連電腦台既散件,手上有哂圖紙....
想問下可以去邊到搵人裝/問價?!

thanks brother ...
ray08 發表於 2016-4-19 00:03

你屋企附近有無啲做裝修水電工程嘅鋪頭? 專造街坊生意個啲, 帶埋圖問下啲師傅做唔做

via HKEPC Reader for Android

回覆  jwong852

有$人會比較大枝野

窮鬼先會自己來

P.S. 如 ...
whitechunk 發表於 2016-4-19 12:28

乜你咁直接,人地講以前,可能個件事之後,果位師兄被人勸裸辭左!

去買傢俬果D舖頭搵人裝囉

回覆  jwong852

有$人會比較大枝野

窮鬼先會自己來

P.S. 如 ...
whitechunk 發表於 2016-4-19 12:28

邊個話要係職業司機先揸得車 ???
人生路不熟出左事邊個賠? 租車/出差有晒保險.  我就話自己揸安全過坐人車/的士.

意外是人命, 坐的士意外一樣多, 唔見得會安全好多.
喺歐美, 最賺錢嘅大公司員工出差都係租車自己揸 (包括VP級, 有D CEO都係) ! 可能你未試過喺呢D公司打工啫!

如果唔係搵唔到師傅,都唔想自己黎
我唔係熟手
ray08 發表於 2016-4-19 08:38

搵到師父做,可能收你4-5舊。不如call 幾個朋友幫手,攞尐錢嚟食tea 仲好啦。