鴨記D五金舗,賣來賣去都係個D架生工具...

可能全條街係同一個 Sales派貨。

間間賣D架生都一様様,一様牌子,只係價錢有少少唔同,一D特色都無

之后又怨無生意,更係啦,間間賣D野都一Q様, ...
kuki668 發表於 2016-4-20 21:08

傳聞大部份係同一個老細。

如果有留意貨架上嘅牌同收據,就知係同一套銷售系統做,所以我估傳聞係真。

間間賣D架生都一様様,一様牌子,只係價錢有少少唔同,一D特色都無

之后又怨無生意,更係啦,間間賣D野都一Q様, ...
kuki668 發表於 2016-4-20 21:08

入大路野穩陣... 入左D 靚野... 會因為9成CF 都唔願試新野...最後可能變哂蟹貨....

回覆  高登阿伯

有次我係某間鋪,見有人用手機影相,即刻比個Sales叫佢Del D相,個個人即刻走左,

跟住 ...
kuki668 發表於 2016-4-21 00:55

傳聞係"大部份係同一個老細",唔係全部。

相信絕大部份老板都不是同一人,但老板娘就肯定相同!

I know exactly what you mean...

租貴,邊敢入冷門野,無計喎!
差不多間間都有賣既企鵝鋼尺,得幾個款,問過代理都係入得果幾款,想買木工角尺或其他特別野,都係乜都無。。。三山牌幾年前出左兩把專剪塑料,代理又係例牌無入貨啦

呢個都係市場嘅問題,你見某舖有賣UNI-T嘅視波器,可能因為佢買開UNI-T嘅DMM,sales放埋係度做吓display,唔通你expect鴨寮街地舖會擺晒啲tekronix、keysight出嚟俾你慢慢揀咩,買得呢啲級數嘅機都唔會去鴨寮街啦