抽氣扇調速制

有把抽氣扇 想整個調速器較快慢
香港有冇現成買到? 唔想淘 因為質素差
DIY的話要咩材料? 點樣整?

把扇220v 6A
唔該晒

扇有好多種结构,用唔同嘅調速制。

有把抽氣扇 想整個調速器較快慢
香港有冇現成買到? 唔想淘 因為質素差
DIY的話要咩材料? 點樣整?

把扇220v ...
hAyG 發表於 2016-4-22 19:38

去電器材料舖問吓 買風扇用既調速制啱唔岩用

回覆 1# hAyG

其實可能香港買到既中國貨, 同淘既一樣, 只係價錢會唔同....

把扇220v 6A ???

把扇220v 6A ???
kammoo 發表於 2016-4-23 18:37

可能係吊係隧道頂用個 D 抽氣扇

可能係吊係隧道頂用個 D 抽氣扇
tomchen 發表於 2016-4-23 19:01

隧道頂用個 D 抽氣扇如果用6A就好

回覆 1# hAyG
我用緊,可惜放咗係天花,想攞落黎影相都唔得。我用咗幾年,冇問題。佢好似光暗掣咁樣,可無段變速。記得係SSP買,$5x。佢寫明比風扇用嘅, 款式唔多,我只揾到一丶二款。唔係間間有,你要認真揾先得。我買多個box,將佢安好便可。

回覆  hAyG
我用緊,可惜放咗係天花,想攞落黎影相都唔得。我用咗幾年,冇問題。佢好似光暗掣咁樣,可無段 ...
WLau 發表於 2016-4-23 22:54

其實好多電器材料舖都有得買 仲好多款

https://www.google.com.hk/search ... ..2.0.0.wzlV7u9_jjI

其實好多電器材料舖都有得買 仲好多款
別問我是誰 發表於 2016-4-24 00:35

奇實2樓已講咗,晤係全部都可以互換。況且你google大神的SSP未見過,如果你知邊間有,不如說明一下,好過樓主大海撈針。