[教學] 各位DIYER在淘寶買零件請小心運費

各位DIYER在淘寶買零件請小心運費,下面呢間手法係免郵,但是當你按下單後會自動加上郵費,他的差評全部也是郵費問題,好多人不小心就吾覺地加左十幾蚊,最明顯的條款是付款後不要,只可退貨錢郵費冇得退,好有可能是他們根本沒貨,他的貨與另一知名店的相片及字眼相同,所以如果要發貨他便代你去那間店下單,無本生利啊!

星趋势电子 http://shop110255283.taobao.com

好彩我冇中蕉

亲 您好
请仔细阅读以下说明:
1.本店所上传的产品全部有货 可直拍付款
2.本店默认发韵达快递。(只发韵达)
3.本店暂不接急件 一般当天4.30前付款当天可以发出
4.包邮条件大部分产品描述下面有标注
全场888元起包邮,快递为韵达,其他快递900元起包邮,
5.技术我们不懂,建议亲参考下网上描述或者百度一下再拍
6.本店的产品绝对为进口原装正品,利润很薄,甚至有的利润为0.所以不议价哦。
7.如果亲拍下后店主已点发货,并且有显示快递信息 只货款不退运费。请亲注意下哦。不能接受的亲请不要拍
祝各位亲身体健康 完事如意

咁即係佢賺運費都肥仔喎....
4鑽賣家都唔穩陣, 應該比多啲差評佢, 再舉報淘寶(雖可能冇用)....
先謝謝版主提醒....

咁即係佢賺運費都肥仔喎....
4鑽賣家都唔穩陣, 應該比多啲差評佢, 再舉報淘寶(雖可能冇用)....
先謝 ...
rcyw 發表於 2016-4-23 22:40

我心水清,付款時見多左18蚊所以咪叫佢改運费先付款

甘即係放間影子舖係度食運費, 又虧佢諗得到喎.

回覆 4# Offer

咁我又多數會拍之前問個賣家係咪包郵, 先再拍, 等佢再改運費先比錢...

回覆  Offer

咁我又多數會拍之前問個賣家係咪包郵, 先再拍, 等佢再改運費先比錢... ...
rcyw 發表於 2016-4-23 23:03

旺旺不會覆你的

甘即係放間影子舖係度食運費, 又虧佢諗得到喎.
fatfish 發表於 2016-4-23 23:00

高招

回覆 7# Offer

賣家如果唔覆, 我又通常都唔會拍佢啲野既....最多再搵第二個, 淘寶賣呢類野既賣家多的是...

多謝人兄提醒