拆勁X牛拖板

拖板鴨記街邊檔買,

拆開包裝拖板邊有小小黑積,要用三角螺絲拆,拆開之感覺好似返新貨,銅片色一達達有d黑黑地有d好似氧化青綠色 ,銲鍚手工差 ,led燈有絛線未銲 ,鍤頭就ok銅片閃閃發光
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇怩 d相, 都見到粒燈有條線未焊. 手工 和 QC 真係差 (可能真係無QC過)
在街邊買, 賣得耐未賣出 + 濕氣重. 受了潮都有可能性.

睇怩 d相, 都見到粒燈有條線未焊. 手工 和 QC 真係差 (可能真係無QC過)
在街邊買, 賣得耐未賣出 + 濕氣重.  ...
suiyan 發表於 2016-5-2 22:25

吸塑包裝的

設計差用料差,連線都可以無接…
為自己,為家人,掉左佢好D。

吸塑包裝的
ovo 發表於 2016-5-2 22:30

吸塑包裝唔一定防潮,而且呢啲細廠,啲零件同成品都係隨便放,有訂單至會執出嚟開工,唔受潮至奇。

受潮應該好均衡, 望落係 neutral 腳特別黑,翻修換殼貨?

吸塑包裝的
ovo 發表於 2016-5-2 22:30

唔等於真空包裝

via HKEPC Reader for Android

接電位點解會咁整㗎 ? 所有插口銅片開端屈成凸邊向内反做彈力 ?

夾住插頭脚接觸點面積極小 ? 如何過到 13A ?

極度可疑係假貨  

接電位點解會咁整㗎 ? 所有插口銅片開端屈成凸邊向内反做彈力 ?

夾住插頭脚接觸點面積極小 ? 如何過到 13A ...
imax 發表於 2016-5-3 15:11

我就唔信係假貨啦 !  只係渣貨啫.

呢D貼紙牌, 邊有人假你呀 ? 假都假大牌子啦.

我就唔信係假貨啦 !  只係渣貨啫.

呢D貼紙牌, 邊有人假你呀 ? 假都假大牌子啦. ...
jwong852 發表於 2016-5-3 17:27

香港地band都係搵廠做,做完批,實有D %壞料,D大陸廠用黎D料再追出去其實唔奇....因為我都見識過黎D