抽氣扇安裝一問

想問下如果我想裝圖中既款式
我想睇下夠唔夠位裝,
除左開孔位外, 圖中A既呎吋係咪可以計埋個鋁窗框而唔係淨係指玻璃呢?
唔該晒
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用咭紙剪同樣大細放落個窗你就明白。

用咭紙剪同樣大細放落個窗你就明白。
lnchu 發表於 2016-5-9 15:10

都係唔係好明
因為現在只計玻璃就係223-224MM
如果計埋窗框, 到個頂就唔只224MM, 可以容納大約250MM, 所以想CONFIRM下
買左唔O岩就會WASTE左, 但係又想裝隻電抽, 唔想有繩O個D款

想問下如果我想裝圖中既款式
我想睇下夠唔夠位裝,
除左開孔位外, 圖中A既呎吋係咪可以計埋個鋁窗框而唔係淨 ...
liar_p 發表於 2016-5-9 14:53

a係全部尺寸 b先係安裝尺寸

但係又想裝隻電抽 係咪電索果款抽

電索抽 前面方 安裝孔要開圓形

但你上面圖 後面好似圓 但下面側面圖就方 

師兄,我有另一款Pana (防風果款) 抽氣扇。前面白色四方形的鬼面罩,是扣上去的。打開鬼面罩,有件四方形膠件用螺絲碼住抽氣扇主體。計埋窗框如可容納250mm, 應該沒有問題,大前題時安裝孔尺寸足夠。有時間,今晚影張相俾你睇睇。

上圖係方面圓尾抽氣

係裝於圓形玻璃孔

我估樓主想問既係本身玻璃比較細(223-224MM),只足夠開圓孔(188MM), 但就唔夠位容納面板(224MM)。部抽氣扇係要貼住玻璃來安裝,否則會漏氣影響抽氣效能。

a係全部尺寸 b先係安裝尺寸

但係又想裝隻電抽 係咪電索果款抽

電索抽 前面方 安裝孔要開圓形

但 ...
別問我是誰 發表於 2016-5-9 15:35

呢隻開危係圓, 但係前面面板係方
即係開孔係圓, 但係前面預位係預方型位

我既意思我係想裝用電開關就直接自動打開同埋關尾面既"葉"
唔知呢D係咪叫電抽呢?

師兄,我有另一款Pana (防風果款) 抽氣扇。前面白色四方形的鬼面罩,是扣上去的。打開鬼面罩,有件四方形膠 ...
stanley_chung 發表於 2016-5-9 15:36

我睇O岩呢隻都係防風雨
不過P記有兩隻, 你O個隻有冇得調校大細風速, 我呢隻就係冇O個隻