[操作疑難] 修理鴻運扇

最近把風扇既送風罩運行時有雜聲, 已試過加機油都係唔得, 個摩打無loading時(無上送風罩)係正常無雜聲
想問如果換摩打可以o係邊到買? 買時有無得插電加loading試雜聲? thanks

有2個喎,是否個細摩打出事

via HKEPC Reader for Android

有2個喎,是否個細摩打出事

whitechunk 發表於 2016-5-23 21:54

係個細摩打, 上前面面罩o個個

淘過返來換左佢

淘過返來換左佢  

whitechunk 發表於 2016-5-23 21:59

我好少淘野, 單件運費唔化算

無圖不知那種;
如果是送風向;
大部份要找代用;
鴨記以前 磁石檔有;
現在要近西九那間雜工具店才有

呢隻synchronous motor仔,係好易蝕牙而有聲,我自己都換咗幾個囉,唔淘真係好難搵,要注意條軸有長有短。

以前試過响"風扇醫院"買過D拆機摩打,但用咗1年左右又响過。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢隻synchronous motor仔,係好易蝕牙而有聲,我自己都換咗幾個囉,唔淘真係好難搵,要注意條軸有長有短。

以 ...
wyhui5124 發表於 2016-5-24 12:49

你呢個size呎吋同我個一模一樣, 只係我條芯加多o左條橫閂.
你下次要換時, 可以幫我搭單買多幾個嗎?

你呢個size呎吋同我個一模一樣, 只係我條芯加多o左條橫閂.
你下次要換時, 可以幫我搭單買多幾個嗎? ...
samhk 發表於 2016-5-24 13:11

包邮 到束莞集運 "格力美的艾美特壁扇/转页风扇导风轮/摇头同步电机 220V低速" ¥9.99
集運到香港 1KG HKD10

Total 大約HKD25.00 為何運費貴?

以 ...
wyhui5124 發表於 2016-5-24 12:49

這款近 西九的音響鋪後面一,兩間的;
永盛那邊;
工具店;
只得佢有;
在店好入面的位;
好似 $15-20
軸長短有不同;
MOTOR 厚溥都有不同;
自己找
前幾個月幫朋友 整風扇遙頭MOTOR;