換鎖請教

諗住自己換左個珠鎖, 上網搵D教學片, 用一字批篤落個窿度但拉唔到個鎖把出黎, 巳經篤到好入同用少少暴力都唔得, 請問有咩方法?

先扭把手左右睇到個窿有粒 o的 ,用細十字批 篤落去,
輕輕左右扭及拉出.

先扭把手左右睇到個窿有粒 o的 ,用細十字批 篤落去,
輕輕左右扭及拉出.
ban01 發表於 2016-6-3 15:12

唔該晒師兄回覆, 我就係照呢個方法做, 但係拉唔到出黎, 唔知係唔係壞左.. 係咪要用暴力呢?

EPC規矩,上張相望望睇下幫唔幫到先啦

唔該晒師兄回覆, 我就係照呢個方法做, 但係拉唔到出黎, 唔知係唔係壞左.. 係咪要用暴力呢? ...
E.K. 發表於 2016-6-3 15:46

一般唔使用暴力,
把手拍返入 還原, 從新慢慢再試, 睇下得唔得

唔該晒師兄回覆, 我就係照呢個方法做, 但係拉唔到出黎, 唔知係唔係壞左.. 係咪要用暴力呢? ...
E.K. 發表於 2016-6-3 15:46
睇圖   吉完拉唔出 試吓出力轉吓佢

我都係驚你唔明,再補圖 順序咁拆

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇圖 

我都係驚你唔明,再補圖 ........................
別問我是誰 發表於 2016-6-3 17:41

唔該晒咁多位師兄, 我係明點整,  最後搵左師父上黎攪, 佢都拆左成2,3個字先拆到, 佢話入而生晒誘.

唔駛晒咁多位師兄, 我係明點整,  最後搵左師父上黎攪, 佢都拆左成2,3個字先拆到, 佢話入而生晒誘. ...
E.K. 發表於 2016-6-3 17:50

所以 吉完拉唔出 要用暴力拉住轉返鬆佢 一路咁轉佢出黎

我試過一次 房內反鎖咗 入面又無人 又無鎖匙

主要用以下把鉗 係外面成把鎖比我撕爛哂開返度門 

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小弟把鎖係裝喺廁所, 所以锈到咁, 見個師父整到出晒汗又冇要求加錢, 我自己都俾多少少佢

所以 吉完拉唔出 要用暴力拉住轉返鬆佢 一路咁轉佢出黎

我試過一次 房內反鎖咗 入面又無人 又無鎖 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-3 17:53

我都有用適當既暴力,  都係攪唔惦, 我諗個師父都未必見過D鎖锈到咁