舊膠地板想改用最有性價比方法改靚佢

舊膠地板(1尺*1尺)想改用最有性價比方法改靚佢,面積大約100平方尺

吾知上手個地台有無做過
我只諗到系上面舖多一層新既(1*1)上去.  

見議吾剷可以嗎??
請問有勿好提議?????(例如IKEA木地板)

舊膠地板(1尺*1尺)想改用最有性價比方法改靚佢,面積大約100平方尺

吾知上手個地台有無做過
我只諗到系上面 ...
taiman52 發表於 2016-6-16 00:51

我都覺IKEA木地板好似唔錯,但呢到D CHING好似覺得IKEA木地板唔係太好

唔剷就咁舖上去會高咗,如果你咁都接受到,不如用木紋膠地蓆啦!

旺角多正牆紙有得賣,
我舖頭舖緊,6尺x8尺大約$28x.(佢段尺賣,要幾多剪幾多,好似$3X一尺[有另一隻貴好多要$7X一尺])
耐用(啲人用鞋踏入嚟半年都無花無爛),
施工易(一卷過舖落地,四邊痴雙面膠紙就得)
靚(格離左右唔識嘢以為我舖膠面木地板)

缺點
軟身(地下唔平會睇到)
有接駁位(因為佢最闊得6尺,所以唔夠闊就要駁)
收口難(因為我就咁用"界"刀cut,所以有一邊牆邊收口好樣衰,但因為有櫃遮住,所以睇唔到)

你100尺我諗幾百蚊搞掂!

我假設你有床有櫃,咁你淨係鋪見光嘅地方,唔夠或收口嘅地方用傢俬砸住就得!

回覆 3# denc

請問下,
膠木紋地板好用嗎!?

回覆 3# denc

滕 八雲,入面無傢俱的.

你6X8果D叫木紋膠地蓆??? 會好睇過膠地板.定系最緊要易舖???

易舖同平都系我想要既,生手DIY仲有無其他選擇??

系咪有D 1*1 既底部已經有膠紙既膠地板???

回覆 4# tele

易舖同平都系我想要既,生手DIY仲有無其他選擇??

系咪有D 1*1 既底部已經有膠紙既膠地板???

回覆 2# Mr.Poon

吾剷,易舖同價錢平都系我想要既,100尺大約幾錢?

回覆  Mr.Poon

吾剷,易舖同價錢平都系我想要既,100尺大約幾錢?
taiman52 發表於 2016-6-16 14:30

我鍾意呢類

https://item.taobao.com/item.htm ... ;toSite=main#detail

無旬位既仲平 但唔知襟唔襟
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=527457612318

回覆 3# denc

$3X  同$7X   分別品質大吾大  ???