駁電話線

想問下好似圖咁既制位,
兩個電話制位係咪都可以同時用得到?
用緊HKBB, 線已經喺到, 咁駁通佢應該係叫HKBB個CFU佢會做埋定係要我叫我裝修CFU
唔該
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

HKBB個CFU 唔會幫做做 除非你私底下傾掂數比錢

或者你自己拉線去你果個 再買個電話一出二分插

呢啲分插可同時兩個電話一齊聽及講都得

仲有啲有防偷聽功能 即係一個電話講緊 另一個電話會聽唔到

HKBB個CFU 唔會幫做做 除非你私底下傾掂數比錢

或者你自己拉線去你果個 再買個電話一出二分插 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-22 17:12

但係佢唔係應該要令到我最少駁通其中一個電話?
因為我電話唔一定要放同上網同一個位架嘛?

但係佢唔係應該要令到我最少駁通其中一個電話?
因為我電話唔一定要放同上網同一個位架嘛? ...
liar_p 發表於 2016-6-22 17:15

電話呢 佢應該只要做到你原有果個位安裝面板 你想放去邊應該自己拉線過去

上網綫就或會可能幫你放長啲 上一帖有小小修改 再去看看

電話呢 佢應該只要做到你原有果個位安裝面板 你想放去邊應該自己拉線過去

上網綫就或會可能幫你放長啲 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-22 17:17

原有果個安裝面板即係咩意思?
就係我圖裡面HKBN上網 O個個位?

原有果個安裝面板即係咩意思?
就係我圖裡面HKBN上網 O個個位?
liar_p 發表於 2016-6-22 17:20

用緊HKBB, 線已經喺到

你唔係用緊架咩 你而家話線插去邊 

佢提供比你上網及電話果位 唔係同一個底座 

唔係類似下圖咁款  

ban01 發表於 2016-6-22 17:24

樓主 有相又唔影 走去劃圖 

多得你杖義幫忙 提供圖片 

原來我之前用 HKBN 果個都仲係度   封哂塵

用緊HKBB, 線已經喺到

你唔係用緊架咩 你而家話線插去邊 

佢提供比你上網及電話果位 唔係同一個底 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-22 17:22

我係會搬去新屋,裝修緊
所以諗緊要點整
我router同電話個位唔同

在新屋的HKBN 原裝面板旁邊叫裝修新加一個制位, 再同上網制位&電話位相通