[操作疑難] 呢個鍵盤托能否安在角鐵上? thx.

https://detail.tmall.com/item.ht ... p;skuId=67428520356

^------佢本身有8 粒 螺絲   打入木板度,

但細佬無玩開木板,

我書枱係用 角鐵 自己DIY o架,

有無方法安到落去?

其實個托入邊好似無 螺絲 紋,
如果 o個 8粒 螺絲 有 螺絲蓋,
就可以上到落 角鐵  度,

有無 c hing 可以指教下?

thanks.

點解唔得!

^------佢本身有8 粒 螺絲   打入木板度,

但細佬無玩開木板,

我書枱係用 角鐵 自己DIY o架,

有無 ...
chikelu4632 發表於 2016-6-25 14:00

應該係 無可能唔得 

不如影埋你張枱 安裝位置 唔同角度既相嚟睇睇

佢個架 你可以自己去買幾粒 ( 螺絲連絲帽 + 介子 ) 就得

自己開個新孔安裝亦得

至於你張角鐵枱 又可加角鐵配合返個架

呢間舖平啲 你對吓係咪同你果款一樣
https://world.taobao.com/item/52 ... .7929832.0.0.QRTYL6

應該係 無可能唔得 

不如影埋你張枱 安裝位置 唔同角度既相嚟睇睇

佢個架 你可以自己去買幾 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-25 17:12

多謝兩位 DIY 前輩指點~~~ thx.

#3 c hing 的link, 見到原來o個 8 個孔,
好很大, 咁我諗可以用番 角鐵 本身的 螺絲 ~~

thank s 哂兩位c hing, thx~~~

多謝兩位 DIY 前輩指點~~~ thx.

#3 c hing 的link, 見到原來o個 8 個孔,
好很大, 咁我諗可以用番 ...
chikelu4632 發表於 2016-6-25 17:47

背板螺絲孔位唔合用 可以自己用電鑽再開過 只要想得到 就整得到 

背板螺絲孔位唔合用 可以自己用電鑽再開過 只要想得到 就整得到  ...
別問我是誰 發表於 2016-6-25 18:11

係bor.

可以去 5金店 叫人開幾個同 角鐵 d 孔一樣大o既.

c hing 好suggestion, thanks.

係bor.

可以去 5金店 叫人開幾個同 角鐵 d 孔一樣大o既.

c hing 好suggestion, thanks. ...
chikelu4632 發表於 2016-6-25 18:34

你角鐵啲孔 我估計 2分至2分半

但自己開 開分半孔 再配分半螺絲及絲母及介子就夠了

買幾套 (分半螺絲及絲母及介子) 都係收你幾蚊

而且角鐵大孔 托盤細孔 個孔開得唔太準 都有虛位走棧 

否則用返角鐵果款螺絲 就大財小用 

你角鐵啲孔 我估計 2分至2分半

但自己開 開分半孔 再配分半螺絲及絲母及介子就夠了

買幾套 (分半 ...
別問我是誰 發表於 2016-6-25 18:36

問左話個托的螺絲 係 0.5 cm 直徑,

我d 角鐵啲孔 大少少, 約 0.6 cm 濶,

我諗 去配一下有無 0.5cm 直徑, 又有 絲母? 的螺絲 就OK 了.

thx

問左話個托的螺絲 係 0.5 cm 直徑,

我d 角鐵啲孔 大少少, 約 0.6 cm 濶,

我諗 去配一下有無 0.5cm ...
chikelu4632 發表於 2016-6-25 21:36

百份百有得配 要記得配埋介子