[操作疑難] 請問C兄,鋁窗換冷氣,寬左2CM有無得搞?

原本冷氣系小涼拌,因為真系吵到飛起,想換P記,但系P記寬度比小涼拌少2CM,咁樣有無得搞,冷氣鋁架都會重新換埋,唔想買左冷氣回來先後悔,咁樣OK嗎?
唔該晒
PS:有朋友話冷氣上網訂,然後走去搵洗冷氣果D舖,搵果D師傅換會好D,問好價錢,拆舊機換新機,朋友話因為搵D一站式包安裝果D上到來又話呢樣加錢果樣加錢的。

我之前都係由 H記 轉用R記,安裝時師傅在左面加了一條鋁條

我之前都係由 H記 轉用R記,安裝時師傅在左面加了一條鋁條
nicephotos 發表於 2016-7-3 09:52

有重造新鋁架。 BTW,  P記可找總代理安裝

梗係搵代理裝。

via 火星

部舊機都死得, 個鋁架應該都舊啦, 除非有石屎台, 唔係就重新裝過個鋁架穩陣
玻璃邊條2CM罅就可以用鋁條封左佢, 唔使界過塊玻璃

我第一次睇 以為係 機細 架大

再睇多次 原來係 機大 架細

咁就要成個架拆咗再重新做過了

部舊機都死得, 個鋁架應該都舊啦, 除非有石屎台, 唔係就重新裝過個鋁架穩陣
玻璃邊條2CM罅就可以用鋁條封左 ...
Hippo 發表於 2016-7-3 11:30

唔該晒先,鋁架用左9年喇

梗係搵代理裝。

via 火星
hardness 發表於 2016-7-3 11:13

系唔系買左P記翻來,就搵代理裝,P記系信X代理。
因為我都系上網買,唔知道搵代理裝要不要指定商戶。

有重造新鋁架。 BTW,  P記可找總代理安裝
nicephotos 發表於 2016-7-3 10:12

唔該晒

系唔系買左P記翻來,就搵代理裝,P記系信X代理。
因為我都系上網買,唔知道搵代理裝要不要指定商戶。 ...
winson9998 發表於 2016-7-3 11:36

在任何商戶買,都可 call 信興安裝