巴焦扇外置電

泥緊會有幾日要full day用,想直接外置一粒10000mAh既電,但係點可以保持外觀完整既同時引到條線出泥?
有冇案例可以參考下

目前構思:
拆左側邊粒LED, 改個DC Jack上去,同原本粒電Parallel

買幾粒18650換最實際?

買幾粒18650換最實際?
jasonchansouth 發表於 2016-7-7 12:36

諗住原本有cell唔好side姐

泥緊會有幾日要full day用,想直接外置一粒10000mAh既電,但係點可以保持外觀完整既同時引到條線出泥?
有冇案 ...
eh 發表於 2016-7-7 12:28

咁改得 !但千其唔好擺粒電入去電池位!否則尿袋會不斷充電入去粒 18650 至爆炸

我上年已改用尿袋供電

喺機背角位鑽孔,搭線入去銲錫並接電池架接點,用咗大半年至今年天熱,依然 0K

咁改得 !但千其唔好擺粒電入去電池位!否則尿袋會不斷充電入去粒 18650 至爆炸 ...
imax 發表於 2016-7-7 13:22

唔係尿袋wor,
粒外置電直接VBATT輸出wor
又升又降好冇效率

唔係尿袋wor,
粒外置電直接VBATT輸出wor
又升又降好冇效率
eh 發表於 2016-7-7 14:29

乜嘢 10000ma 外置電池 ?

用尿袋其實最方便可靠喎 !

乜嘢 10000ma 外置電池 ?

用尿袋其實最方便可靠喎 !
imax 發表於 2016-7-7 15:01

一粒過10000mAh 既Lipo,其實係1S2P
尿袋唔可以邊差邊用,做唔到連續用一日既效果
效率又低

一粒過10000mAh 既Lipo,其實係1S2P
尿袋唔可以邊差邊用,做唔到連續用一日既效果
效率又低 ...
eh 發表於 2016-7-7 15:19

一粒過 lipo 當然好嘅

我仲以為你用四五粒 18650 並聯  

Li Po 10,000mAh 咁大塊貼去邊? 又好似尿袋拖喉??