想問下2匹冷氣冇做燈曲?

2匹冷氣冇預燈曲, 只係預左15A插頭
但係其他面板又想用E3000 灰色, 咁呢個部機有咩辦法?
有冇其他牌子近似色有15A插頭連開關?
唔該

我睇完都唔明你講既野 
2匹冷氣冇預燈曲, 只係預左15A插頭

你係咪話牆身果個係 15A 插座  定係部冷氣係 15A 蘇頭 

品牌: Schneider
NEO 都會系列 E3000 20A燈曲(灰色)

品牌: Schneider
NEO 都會系列 E3000 32A燈曲(灰色)

http://hknet-bb05-a15.pointdnshe ... ?pinpai=&page=8

兩匹機唔好用三蘇插,直接接曲架.

兩匹機唔好用三蘇插,直接接曲架.
trustme133 發表於 2016-7-11 20:29

但係我只有一個制位喺隔離,油漆已做
直接接曲架係點?
有冇圖睇睇,唔該晒

但係我只有一個制位喺隔離,油漆已做
直接接曲架係點?
有冇圖睇睇,唔該晒 ...
liar_p 發表於 2016-7-12 00:06
油漆已做 都可以補油的

有冇其他牌子近似色有15A插頭連開關? 其實你都想換啦 

其實你可以同裝修師父講 叫佢換

一係自己買罐噴油自己噴 

請問點解要用燈曲?
曾換數部兩匹機,都是跟15A穌。大吉利是講句,平安無事。
煩請指教。謝

油漆已做 都可以補油的

有冇其他牌子近似色有15A插頭連開關? 其實你都想換啦 

其實你可以同裝 ...
別問我是誰 發表於 2016-7-12 00:08

唔係我想換
而係cfu叫我買個接線蘇,去到鋪頭佢就話兩匹要用25A肚臍蘇,
咁我買完返到去諗,我得一個位點樣可以用到肚臍蘇呢?
所以上黎問,想知仲有咩方法?
我咩都唔識

唔係我想換
而係cfu叫我買個接線蘇,去到鋪頭佢就話兩匹要用25A肚臍蘇,
咁我買完返到去諗,我得一個位點 ...
liar_p 發表於 2016-7-12 00:34

所以你最好影幅相嚟睇睇先

咁我買完返到去諗,我得一個位點樣可以用到肚臍蘇呢?

將原有 15A 插座 換成肚池蘇 咁囉 即係直接由冷氣做開關

既然買得肚池蘇 不如買燈曲仲好 起碼有開關

你再問返個師父 唔想用肚池蘇 想改用燈曲 (因為有開關) 肯定佢無得 Say No 

只係 肚池蘇有個孔比你入冷氣綫

但燈曲就無 要係牆偷小小位入綫 (可能要補返小小油 但唔會另收你錢囉)

請問點解要用燈曲?
曾換數部兩匹機,都是跟15A穌。大吉利是講句,平安無事。
煩請指教。謝 ...
SDRAM 發表於 2016-7-12 00:24

以呢篇嚟講 樓主想用 E3000 款式 但 E3000 又無 15A 插座

所以就建議改用 E3000 款既燈曲 

夾哂全屋燈制插蘇 又無影響全屋設計