边度有18吋T8光管架買?

厨柜支舊光管架打柴,换支一尺led光管代替,但唔夠光,之後再装多支,效果都唔理想,而家想用番T8 18吋,但问咗四五間都'話冇,唔知邊度仲有得賣?

厨柜支舊光管架打柴,换支一尺led光管代替,但唔夠光,之後再装多支,效果都唔理想,而家想用番T8 18吋,但 ...
kentnklee 發表於 2016-7-14 19:27
厨櫃底 ? led光管係咩款 T5 ?  T8 ?

好似無 18 呢個尺寸喎 你舊果支18吋架咩 

邊會無18吋
18吋咪15W囉
定其實係24吋 18W呢
樓主原本係咪用呢啲管?

我自己用緊呢款,$4xx,另外小弟樓下電器舖有賣大陸制15W單管鐵殼支架,50蚊有找

邊會無18吋
18吋咪15W囉
定其實係24吋 18W呢
樓主原本係咪用呢啲管?

我自己用緊呢款,$4xx ...
GD830 發表於 2016-7-14 20:35

18吋 = 15W 

你度吓支光管係咪真係有 18 吋定係12吋

18吋 = 15W 

你度吓支光管係咪真係有 18 吋
別問我是誰 發表於 2016-7-14 22:01

450mm,得未?
行內個個都係咁講
T8/T10/T12
10W 330mm,一呎
15W 450mm,呎半
18W/20W 600mm,2呎
30W 900mm,3呎
36W/40W 1200mm,4呎
58W/65W 1500mm,5呎

450mm,得未?
行內個個都係咁講
T8/T10/T12
10W 330mm,一呎
15W 450mm,呎半
18W/20W 60 ...
GD830 發表於 2016-7-14 22:10

我都唔太肯定有冇 18 吋光管 但只可能我井蛙未見過 

原來你無講錯 只得 T8 有 18 吋 並無 12 吋

用開舊嘅T8,18吋,而家好難買返成套連架。淨光管周圍都有,但成套就唔多地方有得買

用開舊嘅T8,18吋,而家好難買返成套連架。淨光管周圍都有,但成套就唔多地方有得買 ...
kentnklee 發表於 2016-7-14 22:27

搵到了  45 ~ 49 頁 幾乎有齊港九新界各大電器材料行地址電話

http://www.emf.org.hk/wps/wp-con ... %85%A8%E6%9B%B8.pdf

搵啱你就腳既舖 打電話去問 有貨先行去買 

我行開上海街嗰幾間都有賣18吋15W光管架,電子牛 線圈牛都有