官網買Flir One 受騙?

早幾個月前,從Flir官網訂了部Flir One (Android)來玩,等了3星期多,終於收到了貨。第一時間試了幾下,都能正常運作。之後幫佢差電,差滿電後,再試就出事啦~ 第一下係有畫面的,按一下calibration制之後,突然無晒畫面,關機再開,即刻彈App。試了幾部機,情況都一樣。
Send左email去Flir的support問,佢o地話係隻Flir One有問題,叫我搵返寄貨的公司換貨。我在5月已經寄返隻壞的Flir One給佢o地,但佢o地一直都話未有貨,我到今日都未收到件新貨。現在真係錢又無,貨又無 我會唔會已經受騙了?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

早幾個月前,從Flir官網訂了部Flir One (Android)來玩,等了3星期多,終於收到了貨。第一時間試了幾下,都 ...
vtrchan 發表於 2016-7-16 00:24

咁poor ,早幾日輪佢地先起Amazon 大減價

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

早幾個月前,從Flir官網訂了部Flir One (Android)來玩,等了3星期多,終於收到了貨。第一時間試了幾下,都 ...
vtrchan 發表於 2016-7-16 00:24

官網買????定出面邊間公司買.. 寄左番邊間公司???
如果係不入流的公司... 就認真高危了
如果PAYPAL付款。。。 先去PAYPAL 開CASE 吧。
通常商家一見到PAYPAL CASE 就會著緊好多。。。

咁poor ,早幾日輪佢地先起Amazon 大減價

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone
idleman 發表於 2016-7-16 00:39

係?錯過左....跌到幾多?

你部乜嘢手機?

官網買????定出面邊間公司買.. 寄左番邊間公司???
如果係不入流的公司... 就認真高危 ...
kamcm 發表於 2016-7-16 01:37

係官網買的,但原來佢係寫住「Powered by GlobalShopex」,所以換貨要搵返GlobalShopex。
我係經Paypal俾錢的,但已經係4月的事,請問會唔會已經無得追呢?
我諗比多少少錢,經官網訂會穩振D,點知都會攪成咁。

係官網買的,但原來佢係寫住「Powered by GlobalShopex」,所以換貨要搵返GlobalShopex。
我係經Paypal俾 ...
vtrchan 發表於 2016-7-16 14:52

付款後90天內都可以在PAYPAL 開CASE..
希望你未夠90日....仲可以開CASE就馬上開CASE吧... ..

呢間野真係唔多對路.......
http://www.resellerratings.com/store/Globalshopex_com

MORE:
https://www.google.com.hk/search?q=globalshopex+review

付款後90天內都可以在PAYPAL 開CASE..
希望你未夠90日....仲可以開CASE就馬上開CASE吧... ..

呢間 ...
kamcm 發表於 2016-7-16 14:59

應該已經過了90日。之前,佢仲響速遞公司Create左order, 仲俾埋tracking number我, 可能佢就係想拖到過90日。今次真係中晒伏! 不過,我都照去paypal攪下。多謝師兄提醒。
我對Flir都無晒信心

應該已經過了90日。之前,佢仲響速遞公司Create左order, 仲俾埋tracking number我, 可能佢就係想拖到過90 ...
vtrchan 發表於 2016-7-16 15:54

始終係FLIR 官網..REDIRECT 你同呢間野買...
最後真係貨又冇..錢又收唔番...
就直接同FLIR 傾吧......
咁大間公司應該肯同你特別處理..唔駛太擔心...

應該已經過了90日。之前,佢仲響速遞公司Create左order, 仲俾埋tracking number我, 可能佢就係想拖到過90 ...
vtrchan 發表於 2016-7-16 15:54

岩岩再睇真D...依家的PAYPAL POLICY...
原來唔止90DAYS.... 而係180日....
90DAY 已經係以前的事情了.
所以你應該仲開到CASE 的...