[操作疑難] 換新燈制 應駁邊個位

換新燈制   應駁邊個位              

上传图片的网站

5唔c兄幫下手   1 .  2  . 3  製   1a燈  2b燈  3c燈  c有接出面  門口燈  有1個燈制   有迥路   c兄e個制適5適合

上传图片

你無相關知識真係唔係好建議換。

黑色接com, 紅色接L,再將L1开3跳線去比L2, L3

999067800 發表於 2016-7-16 02:08

師兄,照估就係咁駁,但始終都係睇唔到點走綫,怕有伏!

隻SMC吊扇開關控制夠經典!

999067800 發表於 2016-7-16 02:08

1 .  2  . 3  製   1a燈  2b燈  3c燈  c有接出面  門口燈  有1個燈制   有迥路   c兄e個制適5適合

換新燈制   應駁邊個位
5唔c兄幫下手   1 .  2  . 3  製   1a燈  2b燈  3c燈  ...
裝甲車 發表於 2016-7-16 01:56
你睇睇下圖

黑色果條線 係咪綠色我畫果條線  , 紅色果條線 係咪紅色我畫果條線

如果係 呢個應該係 two way 制 即係呢粒制同埋仲有另一粒制 同時可開關一支燈

如果係 two way 制 你新果個制唔岩用 要換個有 two way 既制先啱用

但始終睇得唔夠清楚 再影多幾幅唔同角度睇睇先

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

即係紅圈個制 同埋另外仲有一個制 可同時開關一支燈

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實跟返走線睇吓邊條紅黑線由fuse箱出來,果條就係有電,揾到有电果條紅線就1开3去L1,2,3,,其餘果d紅線就係負載,應該有3條紅3條黑,紅分別摻去L1,2,3,黑色是但駁com,如果負載係6條紅線就折一组,駁一組,唔好一次拆晒

其實個舊掣拉出小小,摻位都有寫L ,com,跟返來駁都得!

你睇睇下圖

黑色果條線 係咪綠色我畫果條線  , 紅色果條線 係咪紅色我畫果條線

如果係 呢個應該係 ...
別問我是誰 發表於 2016-7-16 03:19

photo hosting

上传图片的网站