[操作疑難] 鋸螺絲 手鋸片要買邊隻?

hi, 師兄

水箱底一邊螺絲及絲帽生銹, 扭唔到絲帽出嚟, 只係空轉...
諗住用手鋸片, 鋸箱及座之間螺絲, 請問邊隻手鋸片啱用?

因空間有限, 呢隻得唔得?

thanks  師兄
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

鑽走水箱入面螺絲頭輕鬆好多

買把4吋士巴啦夾實粒絲母會唔會好少少?

無鑽... 所以想用土炮手法
已用士巴夾啦實, 只係空轉, feel到黑色膠介子拿實, 鬆唔開呢

我都試過,當年只是用布包著鋸片一邊慢慢努力。好辛苦地用了差不多一小時鋸走兩粒。我想兩個人,一上一下加wd40去銹會容易D。

hi, 師兄

水箱底一邊螺絲及絲帽生銹, 扭唔到絲帽出嚟, 只係空轉...
諗住用手鋸片, 鋸箱及座之間螺絲, 請 ...
fatrider555 發表於 2016-7-18 18:45
我自己就會咁做

最好有一把大力鉗 兩把更佳 就算扭唔郁 都可將粒螺絲監生扭斷

如果無 又想用鋸片 買 24 齒會無咁 cake 鋸 一般 18 齒
只買一塊鋸片就得 楂手位用紙卷厚佢 包多幾層唔駛介手

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都試過,當年只是用布包著鋸片一邊慢慢努力。好辛苦地用了差不多一小時鋸走兩粒。我想兩個人,一上一下加 ...
lnchu 發表於 2016-7-18 19:30

我女人都尋日同我攪左成日,有噴40都係無法

衰在係左手邊,重要靠牆,位好窄只可用左手,士把啦都係用細把,因螺絲係凹位,大把都入唔到。手鋸片買時同佢話要鋸鋼?

衰在係左手邊,重要靠牆,位好窄只可用左手,士把啦都係用細把,因螺絲係凹位,大把都入唔到。手鋸片買時同 ...
fatrider555 發表於 2016-7-18 20:33

你都話粒螺絲生繡 去到五金舖 同佢講 話買塊靚既 24 齒鐵鋸片

鋸果時 要用鉗鉗住螺絲唔好比佢轉

師兄收到,thank you.