大陸 燈制安全嗎 ?

想去天貓買 施耐德 燈制, 因為平過香港好多。 但又怕假貨

其實 電制如果料唔好(買左假貨),  係咪好唔安全 ?  會有火燭機會

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

大陸買到三線

想去天貓買 施耐德 燈制, 因為平過香港好多。 但又怕假貨

其實 電制如果料唔好(買左假貨),  係咪好唔安全 ...
hkboy3000 發表於 2016-7-21 06:49

同你講好安全你信唔信?慳咗啲錢,但係日日提心吊膽就無謂啦

識買一定買英國制既貨,但你俾唔俾得起先?

大陸人大把用  正泰,  德力西
呢啲叫大陸比較好的牌子了, 太雜唔好搞

但啲款我覺得好柒牌咁吓

大陸係好多危險產品,通常出事既都係所謂三無產品
一般拎正牌,多少有D名氣既好少敢亂黎
大陸唔係冇好野,係冇監管,咩都有,貪平就會易出事
咁易燒,就唔會有十幾億人啦

咁易燒,就唔會有十幾億人啦 ...
billyck2 發表於 2016-7-21 16:37

但係上面的想法係死十億,仲有三億。咁你有幾多條命同佢癲?

如果在有信譽店舖買合格正牌產品,我覺得其實無問題。但如果唔肯定真假又唔放心,就無謂自尋煩惱喇。

但係上面的想法係死十億,仲有三億。咁你有幾多條命同佢癲?

如果在有信譽店舖買合格正牌產品,我覺得其 ...
ckshum 發表於 2016-7-21 17:23

即係大陸果D街邊超市賣果D拖板,幾蚊個,拆開送比你都唔敢用
但唔代表冇好野,正規店一樣有合規格拖板賣,所以好多淘店都有拆解圖
大陸野可唔可靠?完全要自己睇,政府幾乎冇監管危險產品,有都唔會執行,混亂至極

大陸買大牌子燈制無問題.但前提要買到正品.怕假唯有去該牌子嘅天貓旗艦店,不過價錢會貴少少.當買多重保障.

大陸買大牌子燈制無問題.但前提要買到正品.怕假唯有去該牌子嘅天貓旗艦店,不過價錢會貴少少.當買多重保障. ...
cacacaca 發表於 2016-7-21 20:49

其實我都諗住天貓旗艦店買
https://schneiderelectric.tmall. ... 721.d4918089.kiC67Y

但唔知係咪真旗艦...