買LED光管是否佛山照明最穩陣?

打算在淘寶買LED光管套裝, 是否佛山照明最穩陣?

我上淘佬買過呢只牌子嘅LED燈膽,依家用咗幾個月都正常。雖然唔係LED光管,但希望比你作個參考。

我上淘佬買過呢只牌子嘅LED燈膽,依家用咗幾個月都正常。雖然唔係LED光管,但希望比你作個參考。 ...
Davidcheong 發表於 2016-7-26 10:12
謝謝提供.
因為趕住用,又對淘寶那些不知名牌子無信心,所以今早定了佛山照明LED.

兩隻都係大陸做不過個人覺得菲利浦好似好d囉.

佛山照明都ok, 我用緊已經超過一年, 暫時都健在, 感覺上已經賺了! ps 我用的是3w的小燈泡, 現在用緊6個

兩隻都係大陸做不過個人覺得菲利浦好似好d囉.
bei6266 發表於 2016-7-26 11:29
菲利浦的慳電膽我都唔知燒咗幾多隻了!
不過菲利浦慳電膽跟其他牌子同火數比較,佢嘅流明度係光D嘅.

http://www.thp.com.hk/forums/thdeta.php?forum=4&pn=9214

個人喜歡飛利浦;但人地比較過話佛山照明好d.

佛山照明都ok, 我用緊已經超過一年, 暫時都健在, 感覺上已經賺了! ps 我用的是3w的小燈泡, 現在用緊6個 ...
jeanvaljean 發表於 2016-7-26 11:54
謝謝提供.
我今次原本打算部份買熒光管的, 但原來已經無晒! 只有 LED及晶瑩系列!
所以只好全部買LED了.

個人喜歡飛利浦;但人地比較過話佛山照明好d.
funfunhk 發表於 2016-7-26 12:02
其實我都有打算買菲利浦T5套裝, 我上星期六出深水埗買, 但居然間間都話無現貨,要定!!!

套裝LED光管, 一般都耐用很高, 3,4年都無問題.
所以要注意的是顯色問題, 看實物或多看TB附圖評價吧...