增強手機GPS一問

近排玩緊pokemon go但係個手機GPS收得好差
有冇方法可以DIY增強佢?我見淘寶有得買GPS MODULE有冇方法可以replace左手機個source佢@@

換過部GPS接收強電話易過你去加強接收,呢啲係先天定咗,你部電話用MTK啲U?
.

點改都無用啦!天生不足,有些cpu連compass 都無.
要求GPS收得好,換過部用Qualcomm CPU的手机 ,如Snapdragon 之類啦!

回覆 2# kwliu

huawei mate8

pokemon 主要唔系用gps, 系用agps, 即系手機3g/4g信號發射站.
因為我試過好多次, 在街上,面對資源站, 但因位置系大厦地下, 有1邊的發射站比大厦擋住, 所以POKEMONGO就將我個位置變成對面大廈位置, 因為對面發射站信號比較強.

Fake GPS apps 幫唔幫到手

Fake GPS apps 幫唔幫到手
YES_MAN 發表於 2016-8-8 09:39

唔得, 因為佢仲會READ AGPS的信號, 一CROSS CHECK 就知你用FAKE GPS

唔得, 因為佢仲會READ AGPS的信號, 一CROSS CHECK 就知你用FAKE GPS
jerrychan0610 發表於 2016-8-8 09:49

入去shield room
咁電話咪收唔到network signal

入去shield room
咁電話咪收唔到network signal
YES_MAN 發表於 2016-8-8 10:43

airplane mode 會唔會簡單D?

airplane mode 會唔會簡單D?
morris 發表於 2016-8-8 11:46

NO INTERNET CONNECTION 一样無得玩