冷氣機泡泡噴劑

3M  果d?

屋企部機唔多涷, 諗住比人洗 (加雪種)

定應該自己買黎試下先?

你洗咗個凍coil先,記得用刷刷走啲塵

3M  果d?

定應該自己買黎試下先? ...
$foo 發表於 2016-8-14 17:53

窗口機,無漏,就無需要加,雪種

3M  果d?
$foo 發表於 2016-8-14 05:53 PM

幾十蚊,試下囉
記得沖水、記得沖水、記得沖水

冷氣機拆落黎洗最乾淨,不過.....咁鬼重,玩過一兩次就怕怕,
我試過用日本城果D韓國字品牌,大約40蚊,除塵同除煙味幾有效,
另外又試過淘宝RMB十蚊支,都有效果

冷氣機使用後,記得沖水,記得沖水,記得沖水

3M  果d?

$foo 發表於 2016-8-14 17:53

窗口機無leakage, 無種可加. 有leakage 換過部都廢時搵邊到裂啦.
一係俾幾舊人地抬落黎洗. 一係噴野後自己啡水. 不過要小心去得切水.  我試過有一次洗, 勁嘔白泡. 不過下面係平台唔怕.

幾十蚊,試下囉
記得沖水、記得沖水、記得沖水
TH30 發表於 2016-8-15 00:12

請問點沖法?

我見d 片人, 泡泡冇左, 開機就可以

窗口機無leakage, 無種可加. 有leakage 換過部都廢時搵邊到裂啦.
一係俾幾舊人地抬落黎洗. 一係噴 ...
556556bt 發表於 2016-8-15 02:25

我有部東芝
用左20年
冇加雪種冇洗機
仲好涷

請問點沖法?

我見d 片人, 泡泡冇左, 開機就可以
$foo 發表於 2016-8-15 09:29

開機用冷凝水沖,當然可以,
但用噴水壺沖,會更有效
雖然想懶,但都要盡下人土嘛

如果使用 冷氣機清潔泡泡噴劑 前, 最好睇番樽身的使用說明教學 !