如何還原被i-cable改裝過既tv天線插座?

當年用i-cable比佢改過個天線插座黎,
十幾年前cut左,依家左想轉番做一般公共天線tv插座用黎插電視(加上唔想有舊野係出面掉掉fing)
我應該買邊種天線插座&點駁法?因為我見佢條天線應該會再走去其他地方(房)

另外想問下FM果條線有咩用嫁?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要放晒入去裡面欠一個位

1.插座後面條out線插落出面舊野既out度,
2.插座出面條線又插返落後面個out度,
3.出面舊野塞返入牆
4.安返好個插座

乜都唔駛買

回覆 3# siukat

回覆 2# funfunhk

我要轉番做普通TV插插電視

唔洗自己整
打去同 cs 叫佢還原就得

回覆  siukat
回覆  funfunhk
  我要轉番做普通TV插插電視
inori 發表於 2016-8-15 14:03

有線個頭靚過你幅圖果個
去買條天線照用吧啦

唔洗自己整
打去同 cs 叫佢還原就得
belleville 發表於 2016-8-15 04:42 PM

我已經CUT左十幾年,
況且打上去D人話佢一定收錢,
雖然話同消委會投訢佢就會上黎整但我唔想煩

我已經CUT左十幾年,
況且打上去D人話佢一定收錢,
雖然話同消委會投訢佢就會上黎整但我唔想煩 ...
inori 發表於 2016-8-15 17:34

打左先啦,要收錢先算啦,技術上佢有責任的

原來想轉1in3out,有d難度wor,你以前係點樣嘅?

共3條線,1入線2出線
你用一個1入3出嘅 3 way splitter,接好線後塞入牆(面板後面)
1入線接splitter嘅in 位
2出線接splitter嘅out位
splitter嘅第3個out位接面板後面嘅TV in 位

不個位置狹窄,D線又粗...有D難
唔肯定喺唔喺一定夠位