[操作疑難] 想換燈槽

1. 請問這種光管座是否唔會再出?  淘寶有冇?   內地應該打咩 keyword 先找到?

2. 如果要換第二種燈,  咁有咩選擇?  係咪要連個光管座都換埋?  仲有電子火牛都要換?

3.  個電子火牛放左係邊? 我搵勻成條燈槽都唔見既?

Thanks!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想換就換,有乜問題!

T5 光管支架,不同品牌
插頭有機會不同

想換就換,有乜問題!
koelner73 發表於 2016-8-22 20:58

updated !

T5 光管,不同品牌
插頭有機會不同
only 發表於 2016-8-22 20:58

information updated !

淘寶全套換過新,平過你再搵再配,我新公司既LED燈,全部華強北買,28人仔全套連火牛,間店仲話一年內有壞包換新,抵過香港買!

回覆 1# rebmup

1. 請問這種光管座是否唔會再出?  淘寶有冇?   內地應該打咩 keyword 先找到?
T5管,淘寶有,T5

2. 如果要換第二種燈,  咁有咩選擇?  係咪要連個光管座都換埋?  仲有電子火牛都要換?
LED光管,光管座要換,火牛都要換

3.  個電子火牛放左係邊? 我搵勻成條燈槽都唔見既?
火牛放左係鋁管內

回覆  rebmup

T5管,淘寶有 ...
WLau 發表於 2016-8-22 21:47

火牛在鋁管,  咁鋁管係邊?    個T5 座內?

via HKEPC Reader for Android

3樓講得啱,就算係3腳插唔同牌子個插頭size都未必相同

T5支架電燈材料舖就有賣,樓主如果純粹壞支架想換的話,拎條支架落電燈材料舖配條兼現場make sure啱插就得
如果冇就要將新舊連接線剪斷落簪玉駁埋
如果連接果個唔係線係就咁一個接頭就幫你唔到,可能要開支架換牛喇

回復 8 #rebmup

支架內(即係你講嘅座內)