[操作疑難] 尿袋 1 出 3

請問如果我有一個小米尿袋,得一個 usb output port 5V2A
現我想整條線比 3 個 device 同一時間用 2A,咁個尿袋會過熱嗎 ?
或有冇危險呢 ?

thanks

有冇危險呢 ?     有, 好危險架

請問如果我有一個小米尿袋,得一個 usb output port 5V2A
現我想整條線比 3 個 device 同一時間用 2A,咁個 ...
35OL 發表於 2016-8-25 18:42

有四個USB輸出的尿袋。
http://www.wopow.com/prod_view.a ... 210&FId=t3:12:3

就算你一開3都係 3個口加埋max 2a會有咩危險

係正貨嘅話,總耗電唔過5V 2A,就算駁幾多件嘢都冇問題。

部手機detect到個 source 係可以攞2A 就會去攞, 點可能知另外有兩件野響度?

點可能會冇問題呢?  除非果3個load 都唔識食2A, 3件 係 0.5, 0.5 and 1A 就OK

回覆 3# 亞超
3~4 個 usb 輸出的,只搵到 2A + 1A + 1A 或類似輸出,沒有全部出 2A 啊 ....

部手機detect到個 source 係可以攞2A 就會去攞, 點可能知另外有兩件野響度?

點可能會冇問題呢?  除非果3個 ...
ken2004 發表於 2016-8-25 21:45

咁究竟 3 個同時食 2A 得唔得呢

回覆  亞超
3~4 個 usb 輸出的,只搵到 2A + 1A + 1A 或類似輸出,沒有全部出 2A 啊 .... ...
35OL 發表於 2016-8-25 22:40

2個1A,1個2.1A,1個2.4A  ok嗎?

2個1A,1個2.1A,1個2.4A  ok嗎?
亞超 發表於 2016-8-25 22:49

唔得,最少果個都要 2A