想請問邊度可以買到一層樓咁高的長梯?

想請問邊度可以買到一層樓咁高的長梯? 木/鋁就唔知邊隻安全d

木梯就五金舖都可以有, 鋁就未必, 新鎮地就一定有

一層樓咁高嘅長梯係指樓梯定攀梯先?
攀梯可以去廣東道豉油街交界德記,都幾多款式,以前訂過十尺長嘅A字鋁梯,約八尺高

木梯係用幾多級黎講!十級梯夠做4米高天花

一層樓咁高嘅長梯係指樓梯定攀梯先?
攀梯可以去廣東道豉油街交界德記,都幾多款式,以前訂過十尺長嘅A字鋁 ...
digiman 發表於 29-8-2016 14:15

攀梯....其實係for外牆外既小維修, 有時裝粒野等等都要搵師傅整, 又煩人又細工人地都唔知點收你錢, 直情唔想做, 都係人情幫

想自己買張梯自己搞掂, 安全就ok, 不過咁長....可能仲要送貨 = = 自己都車唔到番來

p.s 長...就係村屋外牆二樓冷氣機位左右高

攀梯....其實係for外牆外既小維修, 有時裝粒野等等都要搵師傅整, 又煩人又細工人地都唔知點收你錢, 直情 ...
惡魔城城主 發表於 2016-8-29 14:26

嗰度都有摺梯、申縮梯、多功能梯,不防去望望,我買當時啲sales都幾好傾幾好禮貌,依家唔知

嗰度都有摺梯、申縮梯、多功能梯,不防去望望,我買當時啲sales都幾好傾幾好禮貌,依家唔知 ...
digiman 發表於 29-8-2016 14:54

咁多種@@ 真係要睇見實物至知囉...

香港唔知有冇依d租架呢, 哈
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁多種@@ 真係要睇見實物至知囉...

香港唔知有冇依d租架呢, 哈 ...
惡魔城城主 發表於 2016-8-29 15:06

google租賃鋁架,升降台,好多
家居非工業操作吊臂升降台唔知要唔要有牌呢,工業就一定要,有親人要隔幾年續一次牌

google租賃鋁架,升降台,好多
家居非工業操作吊臂升降台唔知要唔要有牌呢,工業就一定要,有親人要隔幾 ...
digiman 發表於 29-8-2016 15:21

打去問過廣東道果幾間, 有15-20級既伸縮梯, 最平都2千幾蚊.......正常嗎?

打去問過廣東道果幾間, 有15-20級既伸縮梯, 最平都2千幾蚊.......正常嗎?
惡魔城城主 發表於 2016-8-29 15:43

不如TB,平好多