有冇人用顯示器增高架? 或者熟亞架力膠版

即好似呢d咁

本來都想買呢隻, 難得佢聲稱made in hongkong
但尺寸上唔啱我擺, 我想搵個雙層的, 一層擺部bd player 6cm高, 一層擺部考慮緊心動中的DAC 6.1CM左右
我上淘寶搵過, 多數用木板 (質量都係後後後話), 固定尺寸果d又係差d差d
之後搵到間有得定制的, 但問落之下, 佢話2塊層板都要1.6cm厚, 出黎起碼16~17cm高
但電腦櫃個空間得61cm高, 隻mon又46cm高, 差2~3cm先夠

如果搵其他物料整會唔會可以薄少少?? 全個架用亞架力膠整的話, 夠唔夠力? mon~5kg player 2kg dac 2kg
thx all

亞架力膠架好夠力,但訂做好貴.

想隨心所欲,用LEGO做腳,點砌都得,上面放塊亞架力。

即好似呢d咁

本來都想買呢隻, 難得佢聲稱made in hongkong
但尺寸上唔啱我擺, 我想搵個雙層的, 一層擺部b ...
小子 發表於 2016-9-17 02:53

請問呢個係咩牌?? THX

請問呢個係咩牌?? THX
JarJarBinks 發表於 2016-9-17 15:30

日本剛MEC

亞架力膠架好夠力,但訂做好貴.
denc 發表於 2016-9-17 14:15

你指香港訂? 如果係上面訂呢?
Thx

我自己買4粒膠加塊木板就算
金閣寺 發表於 2016-9-18 00:29

我怕麻煩嘛 又要夠力又要穩陣, 有現成的梗係揀現成

我怕麻煩嘛 又要夠力又要穩陣, 有現成的梗係揀現成
小子 發表於 2016-9-18 01:16

想薄就強化玻璃。如果夠位,一係改單層平排放。