邊度有得買電鑽電池

陳年工具唔見左粒電
邊度可以買到電池

如果接火牛用又得唔得,要幾多A先夠

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

建議
1) 改鋰電, 找找這裏的舊文有很多資料, 再自己衡量下能否DIY or
2) 買, 粗用大陸抄款又好, 大牌子又好

配番廠電夠你買過一把.. 而且真的想買都難找到..
雖然愛惜東西是美事, 不過人力物力都要算一算...

估計都係12v nicd 電,有4種,你影下插電池個隆睇下邊隻最似
https://www.metabo.com/com/en/ac ... battery-packs/nicd/

不過metabo 實在太少人用,想又平又美觀搞掂有d 難度

駁火牛我覺得要10A 以上會穩陣d ,12v nicd 既電批未拆過,7.2v nicd 以前就拆過,印像中起動好似13,4A 左右,空轉4A 左右 ,有輕微loading 6,7A

以上數據係多年前印像中既數字,只供參考

想配一樣,可以出SSP A1 出口,左邊這2手電池檔望望。店員會找俾你試。
價錢啱就買,唔啱就擺低,至少知係乜嘢樣/型號。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想配一樣,可以出SSP A1 出口,左邊這2手電池檔望望。店員會找俾你試。
價錢啱就買,唔啱就擺低,至少知係 ...
Joe_Black 發表於 2016-9-23 08:00

買把新都唔貴,自製電小心有危險

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

西德出,超過1/4世紀,好難配到電。

陳年工具唔見左粒電
邊度可以買到電池

如果接火牛用又得唔得,要幾多A先夠

...
rorimoe 發表於 2016-9-22 23:56

起碼10A以上,10A先得120火。

西德出,超過1/4世紀,好難配到電。
ionavigo 發表於 2016-9-26 18:24

其實都係見佢西德做先唔想掉