座廁接口位置漏水

x如圖所示,座廁使用7年,一路都無事,呢個星期先開始一滴一滴咁漏………………

會唔會條風琴喉老化?定有其他原因?只有紅圈位置滴水

唔該
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇左幾次呢段 movie, 就自己試下, 英國風琴喉 $95, 銅油灰 $10
所有接口位都落銅油灰, 最後安裝成功, 搞左幾粒鐘,慳返比師父整 $700

座廁安裝教學
https://www.youtube.com/watch?v=ea00y1g_7K4
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多謝分享,師兄可否PM我d材料係邊度買,唔該

多謝分享,師兄可否PM我d材料係邊度買,唔該
diputs 發表於 2016-10-13 16:24

銅油灰係五金舖有得買, 風琴喉係灣仔,賣浴室產品地方會有,

我買個間店舖要返屋企先 pm 到比你

英國靚料都落油灰幾年後玩完

英國靚料都落油灰幾年後玩完
leokg21 發表於 2016-10-13 22:58

請教下,油灰點唔好?
第一次整係騰雞d,怕漏

睇左幾次呢段 movie, 就自己試下, 英國風琴喉 $95, 銅油灰 $10
所有接口位都落銅油灰, 最後安裝成功, 搞左 ...
eos30 發表於 2016-10-13 16:07

嘩,原來銅油灰咁大盒架?!
注:我上年換風琴喉時,都冇落銅油灰,今年開始有小小滲水,時運高,當睇唔到

多謝你的分享, 我也是在風琴位滴水, 我只係買玻璃膠, 一大PAT落去, , 宜家仍然會一日滴幾滴, 遲D如果有機會都成條換先

嘩,原來銅油灰咁大盒架?!
注:我上年換風琴喉時,都冇落銅油灰,今年開始有小小滲水,時運高,當睇 ...
1號閒人 發表於 2016-10-14 15:10

每間5金舖都唔同,我係屋企附近買5蚊,得呢個盒10分一……………………

最後幅相好明顯插唔正