新玩具 makita TP141

本身有18V 油壓鑽,無謂浪費個電,呢個四合一,又無碳刷,考慮左幾個月,加左人工即買
鴨記開23XX,旺角仲貴,最後日本熱帶雨林搞掂,19017日元,92運費

多謝教路

充電器是110V嗎?

呢支我都有...真係好大支
但係幾好用

多謝教路

充電器是110V嗎?
1號閒人 發表於 2016-10-7 22:34

makita "Z" 尾係冇電冇差機

三合一就好常見,四合一就第一次見。

呢隻MIJ, 一機走天涯, 而家日馬仲直送HK, 扣稅含運價錢都幾吸引

呢隻MIJ, 一機走天涯, 而家日馬仲直送HK, 扣稅含運價錢都幾吸引
ginastar 發表於 2016-10-9 22:32

請問 台灣呢支又係咪一樣  我見好似仲平啲 

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21449875210137

請問 台灣呢支又係咪一樣  我見好似仲平啲 
別問我是誰 發表於 2016-10-10 01:29

BTP141好似係舊款, 最大只可用3.0A電.
至於價錢就睇下同邊度比較, 台幣7800=日圓25000, 而樓主加埋運費都唔洗台幣6000, 仲係新款.

佢話鑽磚牆都得,我特登買支MAKITA 的六角柄 8MM鑽咀,試完再話伕大家聽。

香港係DTP141,但旺角深水埗D 開價海鮮又大咬,有心買的朋友,我建議係香港買電,淨機就網上發挖,依家代運好平,點都好過比鋪頭鋸。

當你有左第一舊電之後,你就會好似上癮,其他淨機又想試下.....所以買之前,選好一種,紅M又好,波薯又,得偉都得,

當你有左第一舊電之後,你就會好似上癮,其他淨機又想試下.....所以買之前,選好一種,紅M又好,波薯又,得偉都得  ...
pc1093 發表於 2016-10-10 09:22

冇必要都唔好買18V工具,真係會好似你咁講成日都想買啲齋機嚟玩,我就係咁,實在太多機種想買,尤其是啲好特別嘅工具、未擁有過嘅機種成日都想買,要有好大意志先可以渡過呢種沖動

不過某啲需大扭力、耗電量大嘅工具就真係要用18V大A數電先可以用長啲runtime,需要用到都冇辦法