[操作疑難] 想自己更換鋁窗把手有甚麼香港品牌而又好質量推介一下?

想自己更換鋁窗把手有甚麼香港品牌推介一下? 想請教香港品牌有咩好質量的生產商介紹一下呢? 謝謝!

鋁窗把手有香港品牌

生產商介紹? 你買幾多, 幾仟隻都無人彩你
去新填地找找

鋁窗把手有香港品牌
TH30 發表於 2016-10-13 08:44

上次好耐之前聽講有個好出名的香港品牌, 拎埋 ISO 質量又 OK 的, 啲驗窗公司最鐘意拎出黎作招來的!

上次好耐之前聽講有個好出名的香港品牌, 拎埋 ISO 質量又 OK 的, 啲驗窗公司最鐘意拎出黎作招來的! ...
sonycliepda 發表於 2016-10-13 08:55 AM

問過google唔覺有,如有我都想知
https://encrypted.google.com/search?q=鋁窗+手抽++ISO認證+香港

確實這些配件零售不常見

問過google唔覺有,如有我都想知
TH30 發表於 2016-10-13 09:26

我想起了, 間公司叫 "立興" 但上網 search 一下, 究竟係國內企業? 定係香港公司呢? 都真的攪不清楚了!

我想起了, 間公司叫 "立興" 但上網 search 一下, 究竟係國內企業? 定係香港公司呢? 都真的攪不清楚了! ...
sonycliepda 發表於 2016-10-13 10:28

香港跟本很少鑄鋁工業, 而鑄窗零件更可以話無, 點會有香港品牌? 揾大陸品牌啦! 你買十隻廿隻咁少量, 街舖果啲無品牌都會招呼你既。

前一排電視講強制驗窗,話D把手只要$5一個,但D驗窗CF一般要收成$70~80, 去過砵蘭行D五金鋪買過,都要成$20一套

前一排電視講強制驗窗,話D把手只要$5一個,但D驗窗CF一般要收成$70~80, 去過砵蘭行D五金鋪買過,都要成$20一 ...
Vincent2006 發表於 2016-10-13 14:03

差唔多啦, 我都未見過有$5 一個, 我買一箱百幾個最平都要十幾蚊個。咁師父帶埋工具上門幫你換埋連人工都差不多啦, 佢地都要養家食飯架, 我地買個電話都幾千啦。撘車, 食飯快餐都$40 啦。