自己DIY印動漫手機殼和動漫洸面毛巾

買左隻日本正版GAME,但佢送既限量版我選左抱枕,望到另外店舖又有想要既野如毛巾,唔通又買多一套?已經冇乜可能,因為已經賣哂,二來咁真係好浪費,就算多多錢都係咁又唔想要2手,咁就自己印個手機殼同毛巾啦,咁好彩我有部燙畫機唔好嘥左佢

印動漫手機殼

photoshop後印出

印3D手機殼工具,正常黎講平板燙畫機印唔到,我利用埋熱風槍作最後處理

轉印紙套上

轉印紙套上

燙畫機後用熱風槍補位,手機殼完成

到印雙面動漫毛巾

轉印紙

photoshop選圖

用轉印墨水print到轉印紙

--------------------------------------------------------------------------

轉印紙和毛印

度位準備

正在轉印

印出1

印出2另一面

成功

放水洗毫無問題
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解inkjet可以防水既?

via HKEPC Reader for Android

熱升華?

多謝分享

請教下師兄部燙畫機係diy定係現買,睇落效果都幾好,可否分享用邊隻轉印墨水同轉印紙,有乜野需特別注意處理等,可能遲d都想搞diy熱轉印,所以先黎取下經,謝謝。

點解inkjet可以防水既?  

via HKEPC Reader for Android
gamezz 發表於 2016-10-19 22:04

墨水染料和布料緊密結合

請教下師兄部燙畫機係diy定係現買,睇落效果都幾好,可否分享用邊隻轉印墨水同轉印紙,有乜野需特別注意處 ...
diputs 發表於 2016-10-20 08:55

燙畫機係幾年前淘寶買的,走物流要去青衣取件
轉印墨水搜"鼎彩"睇睇,轉印紙隨便的搜搜就可以

好厲害呀 開檔搵食

請教下師兄部燙畫機係diy定係現買,睇落效果都幾好,可否分享用邊隻轉印墨水同轉印紙,有乜野需特別注意處 ...
diputs 發表於 2016-10-20 08:55

多功能五合一热转印摇头烫画机手机壳变色杯T恤印花转印机器

¥ 1180.00

好厲害呀 開檔搵食
HK2046 發表於 2016-10-21 04:40

係香港冇乜用,只要唔係自己原創賣出得利都有可能俾人拉,所以都係俾自己印下毒野自己用好過