紅M充電工具

想問下邊到齊D,記得以前去門市買電鑽,叫我出去搵街鋪買平D
但呢把釘槍真係好正,唔洗用風泵, 有冇C兄知道幾多錢左右?
http://www.makita.com.hk/catalog ... d=702&catid=130

但呢把釘槍真係好正,唔洗用風泵, 有冇C兄知道幾 ...
HKZO 發表於 2016-10-24 23:44

以前問過
一套好似要4K左右
呢D會買既人唔多
通常都要訂

森林價都要usd249齋機,唔平又唔夠快,紅M 18V 最雞嘅就係釘槍呢範有冇電都唔應該買佢
https://www.youtube.com/watch?v=QSeEzIsC6WA

TB 風泵 + 大、中、蚊、碼釘槍唔計運費約一千人仔左右搞得掂

但呢把釘槍真係好正,唔洗用風泵, 有冇C兄知道幾 ...
HKZO 發表於 2016-10-24 23:44

風泵同充電 要計埋力度既分別 同埋啲釘都係專用 唔係周圍買到 及價錢貴唔貴 

可以唔買充電,見好多木工做得嘢小,轉用電釘槍

以前問過
一套好似要4K左右
呢D會買既人唔多
通常都要訂
KratosHK 發表於 2016-10-25 00:28

如果係咁覺得太貴了,我本身諗住佢2千左右

森林價都要usd249齋機,唔平又唔夠快,紅M 18V 最雞嘅就係釘槍呢範有冇電都唔應該買佢

TB  ...
digiman 發表於 2016-10-25 00:40

但我只係間中用下,唔想咁大件野

風泵同充電 要計埋力度既分別 同埋啲釘都係專用 唔係周圍買到 及價錢貴唔貴  ...
別問我是誰 發表於 2016-10-25 01:34

如果要專用釘,咁就會比較煩

可以唔買充電,見好多木工做得嘢小,轉用電釘槍
billy0301 發表於 2016-10-25 06:54

係喎,岩岩都諗,如果有充電既,咁係唔係有插電的,應該會平點?同埋主要都係間中用下整下野,所以唔想太大

但我只係間中用下,唔想咁大件野
HKZO 發表於 2016-10-25 07:46

風泵可以用到最細嘅都夠應付釘槍

ching如果係間木板房,要兩把釘槍先夠用,大直釘釘木方,碼釘釘板

香港啲"up方、木方"用雜木,有啲好軟,有啲就好硬,氣動釘槍少啲問題,電動釘槍唔夠力人哂仲煩

如果只係一次性咁用,可用 18V impact driver收細直徑螺絲都唔算太慢嘅,impact driver日後都多機會用到