購買CCTV 一問

家住村屋,最近治安有點差,想加一兩隻cam,知道大牌子有保證,但budget 有限,想問下師兄有冇用過圖保貨用唔用得過?例如呢d "索尼 800万poe高清网络数字监控设备套装 手机远程室外4 8路家用"一set 攪掂晒.....

家住村屋,最近治安有點差,想加一兩隻cam,知道大牌子有保證,但budget 有限,想問下師兄有冇用過圖保貨用 ...
UN 發表於 2016-10-25 02:28

都幾貴喎 香港買咩價錢呢 

點解唔買海康威視,夠平又係poe!質素都唔差,用緊!有網上雲!

回覆 3# GEISS

THX , let me check

請問你用邊隻MODEL?

大陸 cctv 通常用 海思方案,三個字,平靚正

行 cat5 cable

cam ㄧ定要用 Sony ccd, 百零蚊起
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大陸 cctv 通常用 海思方案,三個字,平靚正

行 cat5 cable

cam ㄧ定要用 Sony ccd, 百零蚊起 ...
x31 發表於 2016-10-25 13:17

咩年代呀? 仲行模擬CAM加Balun ? 樓主Show 果套貴在行500M像素 ! 如果買1080p (200M)  價錢只係三分一都得!

之前幫朋友買過;我覺得貴但佢話平.
四路套餐 2TB WD紫HD 升级八路录像机及更换两个为半球摄像头.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

家住村屋,最近治安有點差,想加一兩隻cam,知道大牌子有保證,但budget 有限,想問下師兄有冇用過圖保貨用 ...
UN 發表於 2016-10-25 02:28

只要無太陽直曬,基本上都好少死機。
不過你show果套係最高像素500M , 如果你只要全高清1080p 價錢可以低好多。
同埋係用非標PoE , 行24V 用晒8芯, 如果買真正PoE , 可只用4芯, 一線2 cam都得.

1080全高清poe半球型330人仔,4路poe主機唔包硬盤320一個!cat線唔值錢!要幾錢好易計,仲有係即插上網,唔駛set野,手機下載瑩石雲就得!不過你要有大陸手機號碼收短訊用

之前幫朋友買過;我覺得貴但佢話平.
四路套餐 2TB WD紫HD 升级八路录像机及更换两个为半球摄像头.

...
funfunhk 發表於 2016-10-25 14:35
呢個價錢我比8折你,我上華強北拎落黎都有錢賺,順豐唔寄有牌子既監控黎香港!